Apple iki iPhone birden tanıtabilir mi?

Apple, bu sene birden fazla yeni iPhone tanıtabilir mi? Tim Cook'un bu sözlerine bakarsak...

Apple kaç iPhone tanıtacak?

Bilişim sektörüne ilişkin "çoğunlukla" doğru çıkan haberler sızdırmasıyla tanınan DigiTimes sitesi şimdi de bu yıl sona ermeden bir değil iki yeni iPhone'la karşılaşacağımızı iddia ediyor. Yeni modellerden biri iPhone 5S, diğeri ise bazen "ucuz iPhone" olarak andığımız iPhone mini.

Ucuz iPhone'un teknik özelliklerinin, nispeten ufak boyutlu iPhone 4S'e denk olacağı söyleniyor. Ancak fiyatı düşürmek adına daha az gelişmiş bir ekran ve işlemci kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor. iPhone 5S'in ise öncülünün nerdeyse iki katı (1,5 milyon) piksel sayısına sahip olacağı iddia ediliyor.

Tüm bu iddiaların kökeninde, Apple'ın en tepesindeki isim Tim Cook'un yaptığı açıklamalar bulunuyor. Neden her yıl yeni bir iPhone modeli üretmedikleri sorusuna cevap veren Cook şunlar söyledi: "Bugüne kadar üretmemiştik. Bir telefonu biçimlendiren donanım, yazılım ve hizmetleri düşündüğünüzde gerçekten çok fazla çaba göstermek gerektiğini anlayabilirsiniz. Tüm enerjimizi doğru kararları vermeye yönlendirmeyi tercih ediyoruz. Bu nedenle birden fazla model üzerinde çalışıp dikkatimizi dağıtmak istemedik." Cook'un "Bugüne kadar üretmemiştik" ifadesi, sektör gözlemcilerinin, Apple'ın daha önce iPod'da yaptığı gibi birden fazla model piyasaya sürebileceği sonucuna varmasına yol açtı.

iPhone 5S ve gizemli iPhone mini'nin (eğer gerçekten varsa) üretimine Haziran ayında başlanması bekleniyor. Eğer her şey yolunda giderse iki model de Eylül ayında piyasada olacak.

Okuyucu Yorumları