Apple'ın bu garip iddiasına inanamayacaksınız

Apple'ın "garip" iddiası, dev şirketi eğlence konusu haline getirdi. Bu iddiaya inanamayacaksınız...

"Yok artık" dedirten iddia!

Avustralya'nın en büyük süpermarket zinciri olan Woolworths'ün yeni logosu Apple tarafından şikayet edildi.

2008'de elma temalı logoyu kullanmaya başlayan Woolworths, herhalde Apple'ın bu ilginç tepkisini hiç beklemiyordu. Apple, IP Avustralya'dan Woolworths'ün logosunu yasaklamasını istedi. Apple'ın sebebi ise şu oldu "Tüketiciler iki markayı ayırt edemeyebilir." Bununla birlikte Apple, Woolworths'ün kendisine rakip ürünler piyasaya sürebileceğini de iddia ediyor.

Süpermarket zinciri kesinlikle böyle bir planı olmadığını açıklıyor. İki logo arasında dağlar kadar fark olduğunu herkes görebildiği halde Apple'ın böyle sert bir tepki vermesi de tüketicilerin dikkatini çekti. Yabancı forumlarda Apple'ın bir manavdan şikayetçi olması eleştiriliyor ve eğlence konusu olmuş durumda.

Ancak bu Apple'ın ilk benzer logo davası değil. Mesela Apple müzik festivalleri promosyonu yapan Poison Apple'a ve hatta bir porno kanalına da dava açmıştı. Tüm bu komik davaların detaylarını galerimizde bulabilirsiniz. Oysa Apple bundan daha 30 yıl önce Beatles Apple Corps ile isim yüzünden davalık olmuştu ve bu dava ancak iki yıl önce çözülmüştü.

Diğer ilginç Apple logo davaları için galerimizi ziyaret etmeyi unutmayın...

Okuyucu Yorumları