Apple'ın haritalarını sadece onlar sevdi

iOS 6 ile gelen Apple haritaları dünyanın her yerinde dalga konusu oldu ama bu ülkede durum farklı!

Haritaları sadece onlar sevdi

Apple'ın iOS 6'daki yeni Maps uygulaması, dünya çapında bir tepkiye neden olsa da Çin'de verdiği detaylı sonuçlar şaşırttı.

Apple'ın iOS 6 ile beraber sunduğu yeni harita uygulaması, içerdiği hatalar nedeniyle çok eleştirildi. Bu durum Apple için ciddiyet kazandı ve şirket haritalarını onarmak üzere yeni yazılım mühendisleri kiraladı. Ancak Çin'deki iOS 6'da haritaların yerel bir firma olan AutoNavi tarafından sağlanıyor olması, ülkede çok daha detaylı haritaların sunulmasını sağladı. Örneğin Çin haritaları, bir yerden bir başka yere gitmek için yazılı talimatlar verebiliyor.

Harita bilgilerini geliştirmek üzere yıllarını harcayan AutoNavi, ülkedeki çevrimiçi haritalarda yüzde 86'nın üzerinde bir pazar payına sahip Baidu'nun harita özelliğine de gücünü veriyor. Google'ın da Çin'de AutoNavi'den aldığı harita verilerini kullandığı biliniyor.

Bununla birlikte Çin'de diğer ülkelerin haritalarının sokak seviyesinde aynı detayda görünmediği söyleniyor. Yani Çin'de olmak, diğer ülkelerin haritalarının detaylarının artması anlamına gelmiyor.

Çin'in haritasının ilginç yanı ise, uydu görüntülerin geçtiğinizde tüm dünya yerine sadece Çin'i görmeniz ve dünyanın geri kalan kısmının siyah görünmesi.

Okuyucu Yorumları