Apple işine gelmediği yerde kandırıyor mu?

Apple, sadece işine gelen istatistikleri göstererek bizi kandırmaya mı çalışıyor?

Apple bizi  kandırıyor mu?

Apple'ın abartılı tanıtımlarda ve sözlerde gerçekten yetenekli olduğunu biliyoruz. Apple, şüphesiz alanında meydana getirdiği rekabetle yeniliklerin daha hızlı ortaya çıkmasını sağlıyor. Ancak her alanda kendini lider olarak gösteren Apple, aslında bizi biraz kandırıyor.

Örneğin Apple'ın klasik benimseme oranı grafiğinde OS X Lion'un Windows 7'ye göre çok daha hızlı benimsendiği gösteriliyor. Ancak pazar payı çok daha düşük olan bir işletim sistemi hakkında böyle bir istatistik verilmesi, aslında gerçekleri saptırarak göstermekten çok da farklı değil.

Aslında Microsoft, Apple'ın gösterdiği zaman aralığındaki satışlarda Apple'dan çok daha fazla satış yapmış durumda. Apple, kullanıcıların işletim sistemini daha hızlı benimsemesini sağlamış olsa da, kurumsal alanı fethetmeyi başaramamış görünüyor. Dolayısıyla Apple, istatistiklerde çok daha az kullanıcıya sahip alanlarda galip geliyor ve bu aslında zor bir iş değil.

Bir örnek daha: Kullanıcı memnuniyeti... Haberimizin ikinci sayfasında...

Bir örnek daha: Kullanıcı memnuniyeti

Bir örnek daha: Kullanıcı memnuniyeti

Yukarıda gördüğünüz grafik ise, Apple'ın "çok memnun müşterilerini" yansıtıyor. Apple'ın bu grafiği hangi kaynağa dayandırdığını bilmiyoruz, ancak internette yayınlanan anketlerde çok daha farklı sonuçlar görmeniz mümkün. Bu anketlerde Apple yine birinciliğe yakın olsa da Windows Phone da bir o kadar başarılı görünüyor.

Okuyucu Yorumları