Apple'ın gizemli otonom arabası Apple Car, bu önemli kayıpla bir kez daha sarsıldı

Apple'ın bir türlü ortaya çıkartmadığı gizli otomobili Apple Car için yeni şok: Bir önemli isim daha Apple'dan ayrıldığını duyurdu. Üstelik sadece 7 ayın sonunda...

Apple Car için bir büyük kayıp daha

Tesla Autopilot yazılım mühendisi Christopher "CJ" Moore, geçtiğimiz yıl Apple'ın sır gibi sakladığı Apple Car otomobil projesine katılmak için Tesla'yı terk etmişti. Ve şimdi bu önemli isim, yeni yazılım başkanı olarak Orlando, Florida merkezli bir lidar şirketi olan Luminar'a katılmak için Apple'dan ayrıldığını duyurdu. Moore, Apple'da sadece yedi ay çalıştı.

Moore, otonom araçların çevrelerini görmesine yardımcı olan lazer sensörlerini yapan Luminar'a katılan diğer önde gelen şirketlerden bir grup üst düzey yönetici arasında yer alıyor. Ancak Apple'dan ayrılması, teknoloji devinin Project Titan olarak da bilinen otonom elektrikli araba üretimi çabasında yetenekleri elinde tutma mücadelesinin bir başka göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Luminar CEO'su Austin Russell yaptığı açıklamada, "Vizyonumuzu gerçekleştirmek ve taşımacılığın geleceğini sunmak için kendi alanlarında dünyanın en iyi liderlerini cezbediyoruz" dedi. Apple ise henüz konu hakkında yorum yapmış değil.

Bu işten ayrılma, Apple'ın son birkaç yılda çok sayıda değişikliğe uğrayan otomobil bölümü için en son sarsıntı olarak kabul edilebilir. Geçtiğimiz yıl, projenin yöneticisi Doug Field Ford'a katılmak için Apple'dan ayrılmış ve sonra otomobil üreticisinin elektrikli ve otonom araçlar için yeni oluşturulan Model E bölümünde dijital sistemlerden sorumlu olmuştu. Adobe'nin CTO'su olarak görev yapan ve daha sonra Apple'ın Watch bölümünü yöneten Kevin Lynch, Field'ın yerine atandı.

Birkaç hafta sonra, Kasım 2021'de Moore, daha önce mühendislik başkan yardımcısı olarak görev yapan, Tesla’dan gelen başka bir isim olan Stuart Bowers'a rapor vererek kendi kendine sürüş yazılımı üzerinde çalışmak üzere Apple'a katıldı.