Apple, Qualcomm'a 31 Milyon Dolar Ödeyecek!

Qualcomm ve Apple arasındaki mahkeme sürerken, son davada Apple, Qualcomm'a 31 milyon dolarla "boyun eğdi"

Apple'dan Qualcomm'a ödeme!

Qualcomm ve Apple arasındaki yasal savaş, son birkaç aydır oldukça ısınmış durumda. Yakın zamanda Qualcomm, Almanya'da bazı iPhone modellerinin satışını yasaklamayı başarmıştı. Yeni gelen haberlere göre ise Qualcomm, Apple karşısında bir cephe daha kazanmış gibi görünüyor. San Diago jürisi, devam etmekte olan davalardan birinde daha Qualcomm lehine karar vermiş.

Qualcomm ve Apple arasındaki sorun, yıllardır devam ediyor. Apple'ın iPhone'larında lisanssız Qualcomm bileşenleri kullanmasıyla ortaya çıkan mahkeme süreci, önümüzdeki dönemde de farklı davalarla sürmeye devam edecek. Son sonuçlanan dava ise, Qualcomm'da yüzleri güldürmüş durumda. Apple'ın patent ihlali yapması sebebiyle San Diago jürisi, Apple'ın Qualcomm'a 31 milyon dolar ödemesine karar vermiş durumda.

31 milyon dolar rakamı ise, Apple'ın satmış olduğu iPhone'larda kullanılan patent ihlali yaptığı Qualcomm bileşenlerine göre hesaplanmış. Buna göre ve patent ihlalinde bulunan satılan her iPhone başına 1,41 dolar koayn mahkeme, toplamda 31 milyon dolar sonucuna ulaşmış.

İki teknoloji devi arasındaki davalar elbette bitmiş değil. Apple ve Qualcomm, gelecek ay yine mahkemede karşı karşıya gelecek. Bu ikili arasındaki süreç nereye varacak, bizler de merakla bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları