Apple Sayılara Göre Duraklama Dönemine Girdi

Apple'ın 2018 iPhone modeli için üretim siparişlerini azalttığı anlaşıldı!

Apple batmıyor ama çıkmıyor da...

Geçen hafta Lumentum, Oclaro, Cirrus Logic ve Broadcom gibi birçok Apple tedarikçisinin hisse fiyatları önemli ölçüde düştü. Bunun bir parçası olarak 3D algılama teknolojisi sağlayıcısı Lumentum'un büyük müşterilere yaptığı sevkiyatlar kesilme noktasına geldi. Bu olayın nedeni, Apple'ın son haftalarda en yeni iPhone'lar için üretim siparişlerini düşürmesi olarak gösteriliyor.

Konuyla ilgili olarak kayda değer kaynaklardan alıntı yapan Wall Street Journal, 2018 iPhone modellerine yönelik beklenenden daha düşük talep nedeniyle Apple'ın ihtiyaç duyduğu bileşen ve cihazları toplu şekilde temin etmekte zorlandığını yazdı. Bunun sebebi şirketin üç amiral gemisi modeli üretmeye başlaması olarak gösteriliyor, geçen sene ise bu sayı ikiydi.

Özellikle iPhone Xr için yaptığı talep tahmini Apple'ın başını ağrıttı. Gelen rakamlar cihazın üretiminin üçte bir oranında yavaşlatıldığını yani yanlış tahmin edildiğini gösteriyor. Bu cihaz, özellikle ön siparişlerin alındığı Ekim ayının ardından zayıf bir talep görmüştü.

Yukarıda bahsi geçen şirketler dışında, Apple'ın üretim kesintisinden etkilenen diğer tedarikçiler de var. Geçtiğimiz hafta çeyreklik büyüme tahminlerini azaltan Qorvo ve Japan Display ve Foxconn Technology işçi sayısında azalmaya gidiyor.

iPhone sevkiyatları grafikleri 2018 yılında düz bir çizgi şeklinde kaldığı için, tedarikçilerin ileriye yönelik gelir ve kar büyümesi tahmini hakkında giderek artan bir endişe var.

Okuyucu Yorumları