Apple TV

Apple Tv yakında piyasaya çıkıyor. Görüntü ve veri aktarımındaki yeni devrim yazımızda.

Apple TV

Apple'ın ocak ayında teknoloji dünyasına tanıttığı Apple TV, artık bu ayın ortalarında Türkiye'de de satışa sunuluyor.

Apple TV, bilgisayarınızla senkronize olarak monitörünüzdeki her türlü sesli ve görsel içeriği kablosuz bağlantı yoluyla televizyona aktarabiliyor. Apple TV'nin bilgisayarla bağlantısını Wi-Fi üzerinden, televizyona görüntü aktarımı ise HDMI veya komponent bağlantı üzerinden sağlanıyor. Beş bilgisayara aynı anda bağlanabilen ve bilgisayar ekranındaki HD kalitesinde yayınları kablosuz yoldan televizyona aktarabilen cihaz, içerik senkronizasyonu için 40 GB'lık sabit diske sahip. Cihazın Türkiye satış fiyatı 290 Euro + KDV civarında olacak.

Şimdi yazımızın devamında Apple TV'yi yakından inceleyelim.

Dijital Devrimi Televizyona Taşıyın

Dijital Devrimi Televizyona Taşıyın

Bilgisayarınız dijital yaşamınızın, televizyonunuz ise eğlence hayatınızın merkezidir. Apple TV ile dijital yaşamınız ve eğlence hayatınız birleşiyor. Müzik videolarını, film fragmanlarını, video podcastleri veya fotoğrafları televizyonunuzda izlemek artık çok kolay. Apple TV size büyük ekranda izlemeniz için fazlasını veriyor.

iTunes'taki içeriği izlemek için bilgisayarınızın çevresinde tıkışacağınıza, Apple TV'yi geniş ekran televizyonunuza bağlayın ve kablosuz olarak iTunes arşiviniz ile senkronize edin. Sonra bir koltuk çekip, ayaklarınızı uzatıp, iTunes'taki içeriği televizyonunuzda oynatmak için Apple TV ile birlikte gelen Apple Uzaktan Kumanda'yı elinize alın. Dijital medyanızı ve televizyon izleme şeklinizi tam anlamıyla değiştireceksiniz.

Kablosuz Aktarım

Kablosuz Aktarım

iTunes'tan Apple TV'ye, kablosuz ve kesintisiz bağlantı kurabilirsiniz. Apple TV, televizyonunuza HDMI kapısı veya component video ve ses kapılarından bağlanır. Bütünleşik hızlı 802.11 kablosuz bağlantı özelliği ile evdeki herhangi bir Mac veya PC'deki iTunes arşivi ile senkronize olur. Apple TV'de olanlar senkronize durumda kalır. Arşivinizde bir değişiklik olduğunda Apple TV'de değişir. Hem kablosuz hem de otomatik olarak.

Apple TV, müzik, müzik videoları ve podcastler dahil iTunes arşivinizi ve Apple.com'daki film fragmanlarını televizyonunuza taşır. Ayrıca, Mac'te iPhoto'da veya Windows PC'de Adobe Photoshop Elements veya Adobe Album'de bulunan dijital fotoğraflarınız yüksek çözünürlükte görünür, böylelikle şaşırtıcı büyük ekran slayt gösterileri görüntüleyebilirsiniz.

Apple TV ile Süper Medya

Apple TV ile Süper Medya

Oturma odanızı Apple TV ile sinema kompleksine dönüştürebilirsiniz. Filmler menüsünde Apple.com'dan akışkan olarak gelen film fragmanlarını seçebilirsiniz.

Eğer evinizdeki en iyi ses sistemi televizyonunuza bağlıysa iTunes arşivinizi artık televizyonunuzdan takip etmeniz gerekecek. Apple TV, büyük ekranınızda 9.000 adete kadar şarkı ve müzik videosu arasında gezinmenize ve bunları oynatmanıza olanak veriyor.

Apple TV sayesinde ilk defa olarak podcastlerinizin tadını televizyonunuzda çıkarabiliyorsunuz. Beğendiğiniz ses podcastlerini eğlence sisteminizin hoparlörlerinden dinleyin ve video podcastleri rahat kanepenizde izleyin. Internetin en iyi radyo ya da haber kanalları artık televizyon ekranına sıralanacak.

Apple TV, fotoğraf slayt gösterilerinizi bilgisayarınızdan oturma odanıza taşıyor. Parmaklarınızın ucundaki 25.000 adete kadar fotoğraf ile slayt keyfini televizyonunuza taşıyacaksınız.

Kolayca Birbirine Bağlayın

Kolayca Birbirine Bağlayın

Kolay bağlanabilirlik ve bütünleşik kablosuz bağlantı Apple TV'yi evinizde eve eğlence sisteminizin bir parçası haline getiriyor.

Apple TV sisteminizi evde kurmak için ihtiyacınız olan geniş ekran bir televizyon ve iTunes. Bunlar varsa o zaman Apple TV'ye hazırsınız demektir. Apple TV'yi televizyonunuza bağlayın ve bilgisayarınızda iTunes'u açın. iTunes kablosuz olarak Apple TV'yi tanır ve sizi kurulumda adım adım yönlendirir.

Kablosuz ağınız yoksa, hızlı 802.11 AirPort Extreme baz istasyonu gibi bir kablosuz bağlantı noktası ile kolayca bir tane kurabilirsiniz. AirPort Extreme'li yeni Mac'ler sadece bilgisayarı kullanarak kablosuz ağ kurmanıza olanak verir. Eğer kablosuz bağlantısı olmayan bir Mac veya PC'niz varsa, Apple TV'yi basit bir Ethernet kablosu ile de bağlayabilirsiniz.

Mükemmel Senkronizasyon

Mükemmel Senkronizasyon

iPod'unuz iTunes ile sorunsuz senkronize oluyor. Apple TV de Mac veya PC'niz nerede olursa olsun kablosuz senkronize oluyor. Duvarların ötesine senkronizasyon sağlayan Apple TV ile artık çalışma odanızda bulunan bilgisayarınız, oturma odanızdaki televizyonunuz birleşiyor. Apple TV, kablosuz ağınız ve bütünleşik 802.11 kablosuz bağlantı özelliği ile bunları bir araya getiriyor. Apple TV'yi bilgisayarınızla eşleştirin ve müziğiniz, müzik videolarınız, podcastleriniz ve fotoğraflarınız otomatik senkronize olabiliyor.

iTunes'u açın ve Apple TV aygıt listenizde gözüksün. Artık senkronize olmaya hazır. iTunes'u daha izlemediğiniz şeyleri veya yeni eklediklerinizi senkronize etmesi için ayarlayabilirsiniz. Tercihlerinizi bir kere ayarladıktan sonra Apple TV otomatik olarak iTunes arşivinizdeki değişikliklere göre güncelliyor.

Apple TV ile Arşiv Aktarımı

Apple TV ile Arşiv Aktarımı

Apple TV senkronize edebildiği gibi aktarım da yapabilir. Beş adete kadar bilgisayarı eşleştirip arkadaşlarınızın ve ailenizin iTunes arşivlerini televizyonunuza aktarmasına imkan sunabilirsiniz.

Apple TV 50 saate kadar video saklayabilir, siz izlemeye hazır olduğunuzda o da hazırdır. Eğer iTunes izlemek istediğiniz medyayı, hala senkronize ediyorsa veya senkronize etmesini istemiyorsanız, bilgisayardan anında akışkan olarak izleyebilirsiniz.

Apple TV'nin Desteklediği Medya Biçimleri

Apple TV'nin Desteklediği Medya Biçimleri

Video Biçimleri

• Desteklenen video formatları: H.264 ve korumalı H.264 (iTunes Store'dan): .m4v, .mp4 ve .mov dosya formatlarında 5 Mb/sn'e kadar Progressive Baz Profil (CAVLC) ve 160 Kb/sn'e kadar AAC-LC ses (maksimum çözünürlük: 24 kare/sn'de 1280x720 piksel, 30 kare/sn'de 960x540 piksel)
• iTunes Store'dan satın alınan video : 320 x 240 piksel veya 640 x 480 piksel
• MPEG-4: .m4v, .mp4 ve .mov dosya formatlarında 3 MB/sn'e kadar Basit Profil ve 160 Kb/sn'e kadar AAC-LC ses (maksimum çözünürlük: 30 kare/sn'de 720x432 piksel)

Ses Biçimleri

• Desteklenen ses formatları: AAC (16 - 320 Kb/sn arası); korumalı AAC (iTunes Store'dan); MP3 (16 - 320 Kb/sn arası); MP3 VBR; Apple Lossless; AIFF; WAV

Fotoğraf Biçimleri

• Desteklenen fotoğraf formatları: JPEG, BMP, GIF, TIFF, PNG

Apple TV'nin Teknik Özellikleri

Apple TV'nin Teknik Özellikleri

Apple TV'yi aldığınızda kutusundan çıkanlar bir adet Apple TV, bir adet Apple Uzaktan Kumanda, güç kablosu ve hızlı başlangıç kılavuzudur. 1080i 60/50Hz, 720p 60/50Hz, 576p 50Hz (PAL) ya da 480p 60Hz destekleyen geliştirilmiş çözünürlükte veya yüksek çözünürlükte geniş ekran televizyonlarla uyumlu olarak çalışan Apple TV, Intel işlemci kullanıyor.

40GB içeriği yerel saklayabilmek için sabit sürücüsü bulunan Apple TV'de medya saklamak için yaklaşık 33GB yer ayrılmış. Bu sayede 50 saate kadar film, 9.000 adete kadar şarkı ve 25.000 adete kadar fotoğraf saklayabilirsiniz.

Apple TV almaya gitmeden önce ihtiyacınız olacaklar ise sırasıyla şöyledir:

• Mac veya PC
• iTunes 7.1
• Mac: Mac OS X v10.3.9 ya da üzeri
• PC: Windows XP Home/Professional (SP2)
• AirPort Extreme, Wi-Fi 802.11b, 802.11g veya 802.11n kablosuz ağ 6 (kablosuz akışkan video için 802.11g ya da 802.11n gerekir) veya 10/100 Base-T Ethernet ağı.

Okuyucu Yorumları