Apple'dan bir sürpriz satın alma daha!

Apple, hiç kimsenin beklemediği bir anda, herkesi şaşırtan yeni bir satın almaya imza attı!

Apple'dan sürpriz satın alma!

iPhone satışlarında önceki seneye kıyasla önemli düşüşler yaşayan Apple, Çin ve Hindistan'ı potansiyel genişleme alanı olarak görüyor. Firma bunun için Uber'in Çin'deki sürümü diyebileceğimiz araç paylaşma hizmeti Didi Chuxing'e 1 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı.

Didi olarak da bilinen Didi Chuxing, 2012'den bu yana faaliyet gösteriyor ve iddiaya göre kendi ülkesinde 20 milyar dolarlık bir değeri buluyor. Karşılaştırma yapabilmeniz için Uber China'nın değerinin yalnızca 8 milyar dolar olduğunu belirtelim. Apple'ın araç paylaşma piyasasının yüzde 87'sini elinde bulunduran Didi'ye yaptığı yatırım, geri dönüşü yüksek olması beklenen, stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Apple'ın Çin'de son birkaç aydır yaşadıkları pek olumlu gelişmeler değildi. Firmanın ülkedeki iTunes kitap mağazası ve film mağazası kapatılırken bir iPhone markası, Çinli bir çanta üreticisinin eline geçmişti. Bu son yatırımla Apple, sıkı kontrol edilen Çin pazarının işleyişi ve kuralları hakkında daha fazla bilgi sahibi olma şansını yakalayacak.

Okuyucu Yorumları