Apple'dan sonra sıra geldi Samsung'a...

Samsung'un Galaxy S8'i, görünüşe göre Apple'ın iPhone 7 ile açtığı yolu takip edecek...

Sıra geldi Samsung'a...

Apple'ın iPhone 7'de 3.5 mm kulaklık girişini kaldırıp onun yerine Lightning port ile destek vermesi kullanıcılar kadar kulaklık üreticilerinin de tepkisini çekmişti. Ancak görünüşe göre Apple bu kapıyı aralayan ilk şirketlerden biri oldu. Şimdi diğerleri de onun yolunu takip edebilir. Gelen iddialara göre bu şirketlerin başında da Samsung geliyor.

Samsung, Galaxy Note 7 akıllı telefonunun ardından ortaya çıkarttığı iconX kablosuz kulaklığıyla birlikte, kullanıcıların kulaklık kablolarına olan bağını kırma yolunda kendi adına ilk adımı atmıştı. Ardından Apple'ın da iPhone 7 ile beraber AirPod'u tanıtması ve 3.5 mm'lik kulaklık girişini telefondan kaldırarak, yerine sadece Lightning getirmesi büyük ses getirmişti. Şimdi gelen iddialara göre Samsung da jak girişini kaldırmayı düşünüyor.

Bunun ardında, Samsung'un USB-C üzerinden kulaklık desteği vererek ses kalitesini güçlendirebileceği yatıyor. Ayrıca kullanıcılara kablosuz kulaklıklarıyla da farklı bir seçenek daha sunan şirket, eğer ola ki bu hamlesinde somut bir adım atarsa, 3.5 mm'lik kulaklık üreticilerinin büyük tepkisini toplayabilir. Elbette diğer yandan kullanıcıların da...

Fakat öyle veya böyle, üreticilerin önümüzdeki dönemde bu geçiş aşamasını gerçekleştireceğini öngörebiliriz.

Okuyucu Yorumları