Apple'ı suçlayan Çinli firmanın gerçek amacı ne?

Çin'de iPhone satışlarını yasaklatmayı başaran firmanın gerçek amacı ne?

iPhone'u neden yasaklattı?

Çinli firma Shenzhen Baili Marketing Services Co, geçen hafta Apple'ın kendi tasarımını kopyaladığına dair açtığı davada başarı elde etmişti. Wall Street Journal'ın yeni raporuna göre firma, Çin'de varlığını korumakta bile zorlanıyor.

Baili'nin ana şirketi Diogene yaklaşık bir senedir herhangi bir etkinlik göstermezken, hem Diogene, hem de Baili, şu an iflas halindeler. Ancak ekonomik sıkıntılar Diogene'i davayı kovalamaktan alıkoymuyor ve dahası firma, Baili'nin "gerekli işlevlerini sürdürdüğünü" iddia ediyor.

Davaya konu olan teleofon 100C ile suçlanan iPhone 6 oldukça farklı görünüyorlar, ancak Pekin'in fikri haklar ofisi buna rağmen iPhone 6 satışlarını durdurma kararı almış bulunuyor. Bununla birlikte Apple, Gizmodo'ya yaptığı bir açıklamada Apple'ın karara itiraz ettiğini ve bu süre boyunca iPhone 6'nın satışının devam ettiğini söylüyor.

İşi daha da ilginç yapan bir detay, Baili'nin kendi çalışanlarının Wall Street Journal'a olup bitenlerin şirket içinde "pazarlama taktiği" olarak görüldüğünü söylemiş olmaları. Apple'ın itirazı Pekin'in patent ofisinde şu an bekleme durumunda, dolayısıyla neredeyse yok olmak üzere olan bir şirket, dünyanın en zengin şirketine çelme takmayı ve ismini tüm dünyaya göstermeyi başarmış görünüyor.

Okuyucu Yorumları