Apple'ın Öldürdüğü MagSafe, Geri Döndü!

Apple'ın yeni MacBook Pro modelinde öldürdüğü sevilen özellik, USB-C girişi aracılığıyla geri döndü!

Apple öldürdü; onlar geri getirdi!

Yeni MacBook Pro hiç şüphesiz ki oldukça çekici ve işlevsel bir dizüstü bilgisayar. Cihazın beraberinde getirdiği özellik geliştirmeleri, yeni OLED TouchBar, daha ince ve daha hafif yapısıyla birlikte Apple'ın birçok alanda doğru adımlar attığını söylemek mümkün.

Fakat özellikle daha önceki MacBook Air ya da MacBook Pro modellerinin kullanıcıları için önemli bir kayıp söz konusu: MagSafe. Apple'ın geçtiğimiz yıllarda birçok MacBook modelinde kullandığı bu fiziksel güvenlik çözümü yeni MacBook Pro modelinde ortadan kaybolmuş durumda.

Aslında oldukça basit bir işlevselliği olan MagSafe, manyetik bir uca sahip olduğu için adaptör girişi kazara çekilse de cihazın sarsılmasını ya da düşmesini önleyebiliyordu. Bu da hem bilgisayarı koruyor hem de örneğin etrafta dolaşan çocukların bu kabloya takılıp düşmelerini engelleyebiliyordu.

Apple, yeni MacBook ve MacBook Pro'da ise MagSafe özellikli bir konektöre yer vermedi. Zira bu cihazlarda şarj için bir USB-C konektöründen yararlanıyor ve bu da cihazların yapısal olarak ince bir gövdeye sahip olmalarına yardımcı oluyor.

Neyse ki Griffin, bu eksikliği bir biçimde kapatacakmış gibi duruyor. BreakSafe adı verilen yenilikçi bir çözüm sayesinde Griffin standart bir USB-C kablosunun ucuna MagSafe benzeri bir konektör özelliği sağlıyor. Bu sayede konektörü USB-C girişine bağlı olarak bıraktığınızda kablo çekildiğinde manyetik konektör cihazdan ayrılıyor.

Her ne kadar orijinal MagSafe konektör kadar estetik bir tatmin hissi yaratmasa da, BreakSafe yine de kullanıcıların daha önceki modellerden alışkın oldukları MagSafe konforunu ve güvenliğini bir ölçüde yeniden yaşamalarını sağlıyor.

Ayrıca Google Chromebox Pixel ve Google Pixel C'yle de uyumlu olan BreakSafe'i 39.99 dolar karşılığında bu adresten edinmek mümkün.

Okuyucu Yorumları