Arayüz renginiz, masaüstüyle eşleşsin!

Windows 10'un tüm arayüzünü, bu minik ayarla "akıllı" hale getirebileceğinizi biliyor musunuz?

Windows 10'a renk ayarı!

Windows 10'u yükleyip, onun temel özelliklerini öğrendikten sonra biraz daha derine gidip, yeni kişiselleştirme seçeneklerine göz atmak istiyorsunuz. Arayüz renginin seçtiğiniz duvar kağıdına göre otomatik olarak ayarlanması gibi.

Windows, arayüzü kişiselleştirme seçeneklerinin zenginliğiyle tanınan bir işletim sistemi. Yeni Windows 10 ise yalnızca masaüstü duvar kağıdını değiştirdiğinizde yepyeni bir görünüme geçmenize olanak tanıyan bir işlevle geliyor. Bu işleve Ayarlar uygulamasının Kişiselleştirme bölümünden ulaşabiliyorsunuz. Renkler'e tıklayın ve "Arka planımdan otomatik olarak tema rengi seç" seçeneğini etkin hale getirin. Rengin daha fazla alana uygulanması için hemen altındaki "Başlangıç, görev çubuğu ve hızlı işlem merkezinde renk göster" seçeneğini de etkin hale getirebilirsiniz.

Arayüz renginiz, masaüstüyle eşleşsin!

Böylece masaüstünüzü sıkça görmeseniz bile, işletim sisteminize taze bir görünüm kazandırmış olacaksınız. Sırası gelmişken, soldaki Temalar bölümünü kullanarak duvar kağıtları, renkler ve hatta sistem seslerinden oluşan kişiselleştirme paketlerini indirebileceğinizi söyleyelim.

Okuyucu Yorumları