Artık "Çok Şey Bilen" Reklamları Kapayabilirsiniz!

Bir reklam sizin için ürkütücü olmaya başladığında artık Google'a şikayette bulunabilirsiniz!

"Çok şey bilen" reklamlara son mu?

Google, sizin hakkınızda öğrenebildiği her şeyi öğrenmeye çalışıyor ve bazen bu biraz ürkütücü olabiliyor.

Arama devi artık, bir susturma aracıyla üçüncü parti reklamları hakkında geri bildirim vermenize izin veriyor. Bir Reddit kullanıcısının gösterdiğine göre yeni reklam geri bildirim özelliği, "reklam çok fazla şey biliyordu" diye bir seçenek.

Firma, bu geri bildirimi aynı reklamı Google hesabınızla giriş yaptığınız tüm cihazlarda göstermemek için kullandığını söylüyor.

Artık

İnternetin en büyük reklam firması olan Google, toplamda çevrim içi reklam piyasasının %42'sini kontrol ediyor. Bu paya milyonlarca üçüncü parti sitede Google'ın çeşitli reklam platformlarıyla yerleştirilen reklamlar da dahil. Bu reklamlar sizin tarama geçmişinize, algılanan ilgi alanlarınıza, kişisel hesap bilgilerinize ve diğer Google algoritmalarına göre hedefleniyorlar.

Firma şimdi bu tarz reklam kişiselleştirmeyi hesap ayarlarınızda kapatmanıza veya ayarlamanıza izin veriyor (Bir Google sayfasının sağ üst köşesindeki hesap avatarınıza tıklayın, sonra "Hesabım" > "Kişisel bilgiler ve gizlilik" kısmının altındaki "Reklam Ayarları"na gidin.

Ayrıca istemediğiniz reklam verenleri tek tek seçerek de Google aramalarından, YouTube'dan, Gmail'den ve bağımsız sitelerden yeni dahili araçlarla engelleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları