Artık daha fazla Netbook görmeyeceğiz

Bir döneme adını altın harflerle yazdıran bu bilgisayarlar, 2013 ile birlikte tamamen tarih oluyor!

Yolun sonunda geldiler!

Bundan birkaç sene önce bir anda ortaya çıkan Netbook'lar, kısa zamanda kat ettikleri uzun yolu, aynı hızla tüketmiş durumdalar...

2013 yılına geldiğimiz şu günlerde, artık teknoloji marketlerinin raflarında Netbook görmek bir hayli zor. Tayvanlı teknoloji sitesi "DigiTimes"ın yaptığı piyasa yoklamasının sonuçlarına göreyse, halen Netbook üreten Acer ve Asus'dan başka hiçbir marka kalmadı. Bu iki markanın hedeflediği bölgeler ise Güney Amerika ve Asya'nın Kuzey Doğusu...

DigiTimes'ın yayınladığı raporun devamına göreyse, an itibariyle satışta bulunan Netbook'ların ömürleri de kısa sürede sona erecek zira Acer'ın yaptığı bir açıklamaya göre firma gelecekte herhangi bir şekilde Netbook üretmeyi planlamıyor. Bir benzeri durum da Asus için geçerli; firma Eylül ayı içerisinde meşhur Eee PC serisini 2012 yılından sonra üretmeyeceğini zaten dile getirmişti.

Olayların bu noktaya gelmesinin en büyük sebebi, başlangıçta gayet taşınabilir olarak algılanan Netbook'ların, zaman içerisinde sahip oldukları Atom işlemcilerin yetersiz kalması, limitli ekran boyutları ve çözünürlükleri şeklinde sıralanabilir. Tabi en önemli faktör, tablet bilgisayarların çok farklı bir dünya yaratmış olmaları.

Tabletlerle savaşma sırası, 2013 yılında Ultrabook'lara geliyor. Bakalın Ultrabook konsepti tabletleri yenebilecek mi; yoksa onun kaderi de Netbook'lar gibi mi olacak?

Okuyucu Yorumları