Avea, doktorunuzu cebizine getiriyor!

Avea, yeni hizmeti ile milyonlarca kişinin yardımına böyle yetişmeyi planlıyor! İşte faydalı hizmet

Avea'dan sıra dışı hizmet!

Ülkemizde hastalık nedeniyle gerçekleşen her 4 ölümden birinin kaynağında "hipertansiyon" yer alıyor. Bu da kronik hastalıklarda bireysel takibin ne kadar ciddi bir konu olduğunu bir kez daha gün yüzüne çıkarıyor. Ülkemizin sağlık sektöründe yaşadığı bu soruna çözüm geliştirmeyi önceliği olarak gören Avea, Prof Dr. Kerim Güler'in öncülüğünde, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü- Pfizer ve Datasel işbirliği ile tansiyon hastalarının aile hekimleri tarafından 7/24 takip edilebileceği bir modeli hayata geçirdi.

Uygulama ile aile hekimleri artık hastalarını zaman ve mekandan bağımsız olarak kontrol edebilecekler. Aile hekimlerine özel olarak geliştirilmesi bakımından Türkiye'de bir ilk olan ve mobil teknolojiler üzerinden kronik hastalık takibi amaçlı projede, hipertansiyon konusu model olarak seçildi. Uygulama, hekimlerin, dünyanın en büyük kronik sağlık sorunlarından olan ve her yıl 7,6 milyon kişinin ölümüne sebep olan yüksek tansiyon (hipertansiyon) hastalarını, zaman ve mekandan bağımsız olarak takip edebilmelerine olanak tanıyor. Bu modelin ileriki dönemlerde geliştirilerek daha entegre biçimlerde hayatımıza girmesi, teşhis ve tedavinin etkinliğine ve doğru ve akılcı ilaç kullanımına katkıda bulunması bekleniyor.

Servis nasıl çalışacak, kimler yararlanacak?

Servis nasıl çalışacak, kimler yararlanacak?

Hastanın ölçüm sonuçları anlık olarak doktorun takibinde...

Pilot proje kapsamında, aile hekimlerinin belirleyeceği hastaların verilecek özel tansiyon cihazları ve mobil terminaller ile takip sistemine dahil olmaları sağlanıyor.

Pilot proje kapsamında, İstanbul ilinden seçilen 15 aile hekimi ve ilgili tüm hastaları, servisten hiçbir ücret ödemeden yararlanıyorlar.

Avea "Mobil Sağlık Platformu" üzerinden; web tabanlı doktor uygulaması ile hızlı ve kolay bir şekilde sisteme kayıt olan aile hekimleri; hastalarının demografik bilgilerini, normal ölçüm değer aralıklarını ve hasta tarafından kullanılan tansiyon cihazının kimlik numaralarını sisteme kaydediyorlar.

Hastanın, dağıtılan cihazlarla evde ya da işyerinde düzenli olarak yaptığı medikal ölçümlerin sonuçları ise Avea veri iletişimi altyapısı kullanılarak, Avea mobil sağlık platformuna taşınıyor ve kayıt altına alınıyor. Hekimler istedikleri an bu ölçümlere anlık ya da geriye dönük olarak erişebilirken, kritik ölçüm sonuçları ise -hekim isteğine göre- yine anlık olarak SMS ile bildiriliyor. Ayrıca; servis üzerinden, sağlıklı yaşam bilgilendirme SMS'leri de yine hekim talebine göre hastalara gönderilebiliyor.

Proje kapsamındaki ilgili tüm hasta dataları İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde güvenli bir ortamda tutulurken, Avea Mobil Sağlık Platformu; sağlık datasının toplanması ve bu ortamda kayıt altına alınması açılarından da hekimlere ve sağlık kurumlarına büyük fayda sağlıyor.

Avea, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Pfizer ve Datasel işbirliği ile hayata geçirilen projeyi; Pfizer ise tansiyon tedavisi konusundaki bilgi birikimiyle destekliyor. Yenilikçi ürünleri ve hastalara en iyi tedavileri sunmak üzere dünya genelinde süren araştırmalarının yanı sıra, çeşitli sektörlerden paydaşlarla daha sağlıklı bir yaşam için işbirliklerine de imza atıyor. Pfizer, hastalar için tedavi etkinliğini artıracak yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesini desteklemek konusunda öncü olma vizyonuyla önümüzdeki yıllarda da benzer ortaklıklara girebileceğinin sinyalini veriyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları