AVNET ve HP bir ilke imza attılar!

Bilgisayar devi HP ve bu önemli isim, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi ve bu konuda anlaştı!

Bir ilke imza attılar!

Bilişim teknolojileri sektörünün en büyük distribütörlerinden AVNET ve sektörün önde gelen markalarından HP, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek HP ürünlerinin garanti ve bakımını kapsayan "Kontrat Distribütörlüğü Anlaşması" imzaladılar. Anlaşma uyarınca HP ürünlerinin satış sonrası servis hizmetlerini kapsayan kontratlar AVNET tarafından satışa sunulacak, müşterilerin talep ve beklentileri de HP ve yetkili bayiler tarafından en kısa sürede sağlanacak.

AVNET ve HP arasında Kontrat Distribütörlüğü anlaşması müşterilerin ihtiyaçlarını kapsayacak şekilde esnek bir yapıda tasarlandı. Kontrata göre HP ürünleri için destek sağlanacak, desteği devam etmekte olan ürünler için esnek fiyatlandırma imkanı sunulacak. Kurumsal ve ticari işletmeler için ideal bir çözüm olarak sunulan kontrat hizmetlerinde her sunucu, depolama donanımı veya ağ donanımı için ayrı ayrı destek almak yerine, tüm ürünleri kapsayacak ve aynı tarihte bitecek tek bir kontrat hayata geçirilecek.

AVNET ve HP arasındaki "Kontrat Distribütörlüğü Anlaşması" için düzenlenen lansmanda bir konuşma yapan AVNET Genel Müdürü Hakkı Eren, HP'nin AVNET'ten beklentisinin diğer iş gruplarında yaptığı gibi kanala servis satmayı öğretmesi, müşteri konumlandırılmasının arttırılması ve müşterilerde HP farkının daha iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunun altını çizdi.

Eren: "Servis kalitesi satışları artıracak"

Eren:

Eren, HP'nin servis kalitesinden dolayı donanım satışının da artacağını da sözlerine ekleyerek şunları söyledi;

"HP ile imzalanan anlaşma ile iş geliştirmeye ve yaygınlığı arttırmaya yönelik stratejiler geliştirdik. Öncesinde bayiler tarafından sağlanan hizmetler artık AVNET kanalıyla sağlanacak ve hizmetler ölçümlenebilecek. AVNET'in distribütörlüğünden önce yapılan ödemeler ve servis hizmet satışı ile ilgili ölçümlendirme yapılamıyordu. Bu aşamada bayilerin de memnuniyetsizliği vardı. Hayata geçirdiğimiz distribütörlük sisteminde; bayi, distribütör ve HP üçgeninde raporlama ve alt yapı hazır olduğu için bütün verilerin kaydı tutulabilecek."

HP Teknoloji Servisleri Türkiye Ülke Müdürü Murat Cantürk de, AVNET ile varılan anlaşmanın Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çekerek, bu sistem sayesinde Türkiye'nin en fazla katma değerli distribütörüyle çalışma olanağı bulduklarını söyledi. HP hizmetlerini kendi bayi ağları ile birlikte müşteriye götürüp satacak ilk ve tek distribütörün AVNET olduğunu belirten Cantürk, "AVNET, HP'nin EMEA bölgesindeki 30 tane kontrat satma yetkilisi distribütöründen biri olma ünvanını kazandı. HP, yıllık teknoloji hizmetleri cirosunun yüzde 40'ını iş ortaklarından sağlıyor. Bu anlaşma ile bu oranı yüzde 50'lerin üzerine taşımayı ve daha fazla iş ortağına dokunarak müşterilerimiz markaya olan bağlılığını güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Okuyucu Yorumları