Ballmer emekli mi oluyor?

Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, 10 yıl içinde emekli olmayı düşünüyor.

Emekliye mi ayrılıyor

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan yazılım devi Microsoft'un başkanı Steve Ballmer, açıklamasında önümüzdeki 10 yıl içerisinde emekli olmayı planladığını ifade etti.

Microsoft, bilindiği gibi dünyanın en büyük yazılım şirketi olmayı sürdürüyor. Seversiniz ya da nefret edersiniz, ne hissederseniz hissedin bir gerçek var: Microsoft uzun yıllardır hep zirvede ve Microsoft gerçekten işini biliyor.

Microsoft'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Bill Gates ve CEO'su Steve Ballmer, Microsoft'un önde gelen kilit isimlerinden ikisi. Uzun zamandır yazılım dünyasına dev şirketteki bu iki isim şekil veriyor.

Bilindiği gibi, Gates, CEO'luğu 2000 yılında bıraktıktan sonra yerine Steve Ballmer geçmişti. O yıldan bu yana Microsoft çok yol kat etti ve elbette yazılım dünyasında bu süre zarfında büyük gelişmeler meydana geldi. Ve bugün Steve Ballmer'ın yaptığı açıklamada Ballmer'ın 10 yıl içinde emekli olacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Ballmer, ayrıca açıklamasında Gates'in de bu yıl içinde emekli olmayı düşündüğünü ifade etmekten geri kalmadı.

Ballmer'ın Gates ve kendisinin emekli olacağını açıklaması yazılım dünyasında da yankı buldu. Yazılım devinin bu iki dev ismini daha yakından tanıyanlar, aslında Ballmer ve Gates'in tanışıklığının çok daha gerilere gittiğini hatırlayacaklardır. Ballmer ve Gates, 70'li yıllarda Harvard Üniversitesi'nde öğrenciyken tanışmışlardı. O yıllarda aynı yaşta olan ikili (ki şu an da 52 yaşındalar) o yıllar poker ve diğer entelektüel eğlencelerden hoşlanırlardı ve bu oyunlar onları daha da yakınlaştırmıştı. Üniversite yıllarında dersleri bir hayli iyi olan Ballmer ve Gates, derslere girmemelerine karşın takım çalışmasıyla derslerini çok yüksek notlarla vermeyi başarmışlardı. Aynı başarıyı bu kez Microsoft'a taşıyan ikili, hemen hemen eşit görevleri aralarında paylaşarak şirkete yön verdiler.

Aralarında elbette tartışmalar da meydana geliyordu ancak eninde sonunda bir orta yol bulunuyordu. 90'lı yıllarda Microsoft, tekrar yapılanmaya gitti ve ilerleyen yıllarda Gates yerini Ballmer'a devrederek CEO'luğu bırakmış oldu.

Microsoft'ta görevini 'Yazılım şefi' olarak sürdürmeye devam eden Gates, Ballmer'ın arkasında kalsa da şirketin kilit ismi olmayı sürdürdü.

Ballmer'ın geçtiğimiz günlerde emekli olacağını açıklaması ve Gates'in de bu yıl içinde kendini emekli etmeyi düşündüğünü ifade etmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Özellikle cevabı aranan soru ise şuydu: Ballmer'dan sonra Microsoft'un başı kim olacaktı? Bir olasılıkla Ballmer'ın yerine geçecek isim Lotus Notes veya yine şirkette önemli bir görev üstlenmiş olan Ray Ozzie olabilir. Gates, daha önce Ozzie ile ilgili 'dünyanın en önemli beş programcısından biri' tabirini kullanmıştı.

Okuyucu Yorumları