Basında merak uyandıran Google daveti

23 Ekim: Apple; 26 Ekim: Microsoft; şimdi de 29 Ekim: Google... Peki Google bu tarihte ne tanıtacak?

Bir sürpriz de Google'dan...

Google giderek büyüyen rekabet ortamında Android işletim sistemini olabildiğince ön planda tutmaya çalışıyor. Firma 29 Ekim tarihinde New York'da yapılacak olan ismi ve sebebi belirlenmemiş bir etkinlik yapacağını duyurdu.

Yapılacak olan etkinlik için basın girişleriyse şimdiden dağıtılmış durumda. Etkinlik için ortaya atılan söylentilerin başındaysa yeni bir Nexus telefonun görücüye çıkacağı ve bu modelin kuvvetle muhtemel LG Nexus 4 olacağı yönünde. Bir diğer söylentiye göreyse HTC tarafından üzerinde çalışan telefon tablet karşımı Nexus 5 phablet ile karşılaşacağımız.

Google'ın bundan önce yaptığı, "Birçok farklı firma ile çalışmak istiyoruz." açıklamasının ardından, birden fazla cihaz ile karşı karşıya kalmamız da olası. Bir diğer üzerinde konuşulan konuysa 32GB'lık Nexus 7 tablet ve de 10 inçlik Nexus 10'nun tanıtılma olasılığı. Tüm bu cihazların akabinde tanıtılması beklenen son yenilikse, Android 4.1 Jelly Bean'nin bir sonraki güncellemesi olması beklenen Android 5.0 Key Lime Pie işletim sistemi.

Daha önceki açıklamalarda Apple'ın 23 Ekim'de, Microsoft'un ise 26 Ekim'de birer etkinlik düzenleyecekleri biliniyor. Görünüşe göre Ekim ayının sonu, bir hayli hareketli geçecek.

Okuyucu Yorumları