Başka bir iPhone 5 kuyruğu!

Resimde gördüğünüz kalabalık iPhone 5 için kuyrukta... Ama onu satın almak için değil!

Başka bir iPhone 5 kuyruğu!

Öyle görünüyor ki geçen yıllar içerisinde başına gelen zehirli gaz, patlama ve intihar olaylarına rağmen, Foxcoon halen insanların fazlasıyla çalışmak isteyecekleri bir şirket konumunda.

Geçtiğimiz gün Foxconn'a yeni işçi alınacağını duyan insanlarsa, Foxconn Zhengzhou fabrikasının önünde bir buçuk kilometreyi geçen uzunlukta bir kuyruk oluşturdu. Büyük çoğunluğunu genç erkeklerin oluşturduğu kalabalığın en büyük amacı ise, başlangıçta verilen 1650 Yenlik yani 261 Dolarlık ücrete ulaşabilmekten başka bir şey değil. Foxconn'un anlaşma şartlarına göreyse, çalışan kişiden memnun kalındığı taktirde bu ücret 3000 Yene yani 443 Dolara çıkabiliyor. Ayrıca her Foxconn çalışanı şirkete ait olan yurtlarda kendilerine yatacak yer bulabildikleri gibi, çalıştıkları süre boyunca da yemeğe para vermiyorlar.

Yapılan bir açıklamaya göreyse Foxconn, iPhone üretimini arttırmak için 100,000 kişiyi daha yakın bir zamanda işe almayı planlıyor. İşin asıl ilginç yanıysa firmanın 4S üretiminde herhangi bir sorunu bulunmaması; acaba Foxconn yeni işçi gücünü olası bir iPhone 5 için mi kullanmayı hedefliyor?

Okuyucu Yorumları