Bebek sallamak Apple'ın kafasını karıştırdı

Apple en başından yasaklaması gereken iPhone uygulamasına neden izin verdi, neden kaldırdı?

Bebek sallama vukuatı!

Apple, App Store'daki yasakçı tutumu yüzünden eleştiri oklarından bir türlü kurtulamayor. Aslında iyi niyetle başlattığı bu tutum; saldırgan veya uygun olmayan içerikleri App Store'dan uzak tutarak kullanıcıları memnun etme temeline dayalıydı. Bu yüzden ünlü Wooble'ı, South Park'ı hatta Twitter'ı bile App Store'dan silmeyi göze almıştı. Fakat bu sefer de kullanıcılar hep daha fazlasını istemeye başladılar. iTunes'da yer alan cinsel içerikli veya saldırgan sözlere sahip şarkıların da temizlenmesini istediler. Apple için bile bu kadar kapsamlı bir yasaklama kolay bir iş olmadığı için, firma yetkilileri yavaşça bu katı yasakları yumuşatmaya karar verdiler.

Bunun son örneği de, aslında Apple'ın en baştan yasaklayacağı bir oyuna App Store'da izin vermesi oldu. Baby Shaker adlı oyun, iPhone'u sallayarak ekrandaki ağlayan bebeğin susmasını sağlamak üzerine kurulu. Sorun ise susan bebeğin gözlerinde kırmızı çarpılar belirmesi. Bu bebeğin öldüğü anlamının çıkmasına neden oluyor. Pek bir eğlencesi olmasa da, yapımcısı oyunun ilgi göreceğini umarak App Store'a yükledi. Apple ise bu oyunu onaylamayı tercih etti. Fakat bu sefer de diğer kullanıcılar ayaklanarak Apple'ı bebek öldürmeyi desteklemekle suçladı. Apple daha önce onayladığı oyunu, yükselen tepkiler nedeniyle yasaklamak zorunda kaldı.

Görünüşe göre Apple en baştan içerikleri yasaklama kuralı koymasına rağmen, bu tutumun altından kalkmakta zorlanıyor. Belki de en iyisi bu tarz içerikleri yasaklamak yerine ayrı bir kategoride toplayıp, beğenip beğenmeme kararını kullanıcılara bırakması olacaktı, Fakat artık çok geç gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları