Bill Gates bu kadar kişinin hayatını kurtardı

Bill Gates'in MS'ten ayrıldıktan sonre neredeyse bir "süper kahraman" olduğunu biliyor musunuz?

Gates: O bir süper kahraman!

Bill Gates, Microsoft'taki günlük işlerini bıraktıktan sonra "Bill and Melinda Gates vakfı" yoluyla varlığını hayırlı işler için harcıyor. Microsoft'un efsane ismi Bill Gates hakkında Frugal Dad web sitesinde yayınlanan veriler ise, Gates'in kaç kişinin hayatını kurtarmış olabileceğine ışık tuttu.

Buna göre Gates, sağladığı aşı ve sağlık yardımları ile çocuklar çoğunlukta olmak üzere 5.812.000 kişinin hayatını kurtarmış olabilir. Gates'in yardım ettiği kişiler arasında Hepatit B, kızamık, boğmaca, sarı humma hastaları ve fazlası bulunuyor. Vakfın şimdiye dek 28 milyar dolar harcadığı söyleniyor. Bunun yüzde 48'i ise Gates'in net servetini oluşturuyor.

İşte Frugal Dad web sitesi tarafından Bill Gates'in yardımları hakkında sağlanan bilgilerden dikkat çeken bazıları:

- Bill Gates 5.812.000 hayat kurtardı.

Bill Gates'in yaptığı ve yaptırdığı yardımlar!

Bill Gates'in yaptığı ve yaptırdığı yardımlar!

- Bunların 3.4 milyonu Hepatit B, 1.2 milyonu kızamık, 560 bini HIB bakterisi, 474 bini boğmaca, 140 bini sarı humma, 30 bini çocuk felci, 8 bini ise zatürree rahatsızlıklarına sahipti.

- 2019'da 5 yaşın altında 7.6 milyon kişinin hayatını kurtaracağı tahmin ediliyor.

- 28 milyar doları hayır işlerine harcadı.

- Hayır işlerine para harcaması nedeniyle teknik olarak dünyanın en zengin insanı değil.

- Eşi Melinda ve milyarder Warren Buffet ile diğer zengin Amerikanların da yardımda bulunmasını sağlayacak The Giving Pledge'i kurdu.

- thegivingpledge.org'a yapılan yardımların miktarı 357 milyar dolara ulaştı.

- The Gavi Alliance'ı kurmak üzere UNICEF, The World Bank, The UN ve çeşitli gruplarla çalıştı. The Gavi Alliance çalışmaları, aşı fiyatlarını azalttı.

- Bill Gates, The Gavi Alliance'a kişisel olarak 1 milyar dolar bağışta bulundu. Çocuk felci aşısı şirketlerine 200 milyon dolar yardımda bulundu.

Okuyucu Yorumları