Bill Gates, şimdi de enerji sorununun peşinde

Microsoft'un efsane ismi Bill Gates, dünyayı bir büyük dertten daha kurtarmak için kolları sıvadı!

Bill Gates'in yeni hedefi...

Çocuk felci ve sıtma gibi hastalıklar, Microsoft'un kurucusunun bu hastalıkları ortadan kaldırmak adına kurduğu vakıf sayesinde 15 yıl içerisinde ortadan kalkabilir. Ama Bill Gates bu kadarla yetinecek gibi görünmüyor; şimdi de gözünü küresel enerji krizine çevirmiş durumda. Daha iyi R&D (Ar-Ge) ile bu sorunun çözülebileceğini düşünen Gates, çalışmalara finansal destekte bulunmaya başlıyor.

The Atlantic ile yapılan bir video röportajda Gates, James Bennet ile konuştu ve iklim değişimini durdurmak için yapılan çalışmaların hızlandırılması için 2 milyar dolar yardımda bulunmaktan bahsetti. Gates'in belirttiğine göre her ne kadar yakında gerçekleşecek Paris görüşmeleri önemli olsa da, serbest marketin karbon içermeyen alternatifleri yeterince hızlı geliştirmesi için yeterli teşvik bulunmuyor. Gates'in söylediğine göre Dünya'nın ihtiyacı olan şey, yatırımcıların bu alana adım atması ve ABD hükümetinin de konuya daha fazla eğilmesi: "İnsanlar kanseri bir problem olarak gördükleri sırada ABD hükümeti kansere savaş ilan etti ve şu anda bütün sağlık araştırmalarını yılda yaklaşık olarak 30 milyar dolar ile destekliyor. Bunun yaklaşık 5 milyar doları kansere gidiyor. Ciddileştik ve pek çok Ar-Ge çalışması gerçekleştirdik. Özel sektör de buna katkıda bulundu. Enerji konusunda ise hiç bir hükümet henüz ciddi bir adım atmış değil. "

Kısacası Gates'e göre ABD'nin, şimdi de karbona karşı savaş açması gerekiyor. Gates'in de belirttiği üzere Manhattan Projesi'ne bakılırsa, ülkelerin atom bombasına diğerlerinden önce ulaşma çabası sırasında çok hızlı bir şekilde yeniliklere ulaşıldığı görülüyor. Şimdi ise yapılması gereken, yıkım için gösterdiğimiz bu ilgiyi gezegenimizin geleceği için göstermek...

Okuyucu Yorumları