Bill Gates'ten alkışlanacak sinek şovu...

Alkışı hak ediyor: Emekli MS şefi Bill Gates'in katıldığı konferansta yaptıkları herkesi şoke etti.

Bill Gates'in sinek şovu!

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates, yazılım konusundaki çalışmalarının dışında yardım çabalarıyla da tanınıyor. Eşiyle beraber kurduğu "Bill and Melinda Gates Foundation" adlı yardım örgütü her yıl sağlık konularıyla ilgili önemli çalışmalarda bulunuyor ve ciddi yardım paraları toplanmasını sağlıyor. Geçenlerde Kaliforniya'da düzenlenen Technology Entertainment Design konfernasına katılan Bill Gates'in gündemi teknoloji değil böceklerdi.

Sahneye elinde bir kavanoz ile çıkan Gates, Afrika'da sıtmadan ölen insanların içinde bulundukları durumu anlatan bir konuşma yaptıktan sonra "bunu sadece fakir insanlar yaşamamalı" diyerek kavanozun kapağını açtı. Kapak açılır açılmaz, içindeki sivrisinekler bir anda odaya yayıldılar. Aralarında Ebay'in kurucusu Loic Le Meur'un da bulunduğu bazı katılımcılar korkuyla salonu terk ederken, kalanlar alkışlayarak Gates'in altını çizdiği soruna desteklerini gösterdiler.

Fakat Gates'in bu ilginç gösterisi farklı yorumlara neden oldu. Salonu terk eden Meur "Artık ön sırada oturmak yok!" derken, bazı Mac kullanıcıları "Salonu sadece Mac kullanıcıları terk etmedi. Bir şekilde bizim bu böceklerden etkilenmeyeceğimizi biliyorduk" şeklinde Windows'a takıldılar.

Okuyucu Yorumları