Binance'in Yeni Emojisi Tepki Topladı

Binance CEO'su Changpeng Zhao, bir paylaşım yaptı ve yeni bir emoji tweeti attı. Bu tweet kısa süre içinde tepkilerin odağı haline geldi. 

Binance'in Yeni Emojisi Tepki Topladı

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Binance, sosyal medya tarafında da oldukça aktif. Binance CEO'su Changpeng Zhao da sık sık attığı tweetlerde takipçilerinin dikkatini çekmeyi başarıyor. Kısa süre önce Zhao, bir paylaşım yaptı ve yeni bir emoji tweeti attı. Bu tweet kısa süre içinde tepkilerin odağı haline geldi.

Binance'in Yeni Emojisi Ne İfade Ediyor?

Binance CEO'su Changpeng Zhao, resmi Twitter hesabı üzerinden #Binance yazdı ve yanına bir emoji koydu. Bu emoji, Binance'in logosuna dik açıdan baktığımız ve yine dik açılarla pikselli kollarla çevrili bir kareden oluşuyordu. Emoji, refah ve iyi şans anlamı taşıyan Hindu, Budist, Çin ve Nepal bölgelerinde de kullanılan bir sembole benzetildi. Diğer yandan da Alman Nazi Partisi'nin 1920'lerin başında kullandığı Gamalı Hac sembolüne benzetenler oldu.

Söz konusu inanışlarda, tarih öncesi dönemlerden beri kullanılan bu sembol, günümüzde ise Nazi'leri temsil ettiği için hoş karşılanmıyor. Ayrıca, emojinin Adolf Hitler’in doğum günü olan 20 Nisan günü paylaşılması da bir başka eleştiri konusu oldu.

Konu hakkında şirket cephesinden şu açıklama geldi:

"Bu görüntü kesinlikle utan vericidir. Bu emojinin kimse tarafından fark edilmeden birkaç inceleme katmanımızdan nasıl geçtiğini anlamaya çalışıyoruz. Sorunu hemen bildirdik. Yeni emoji tasarımımız kullanıma sunulmuş durumda"

Zhao ise hızlıca emojiyi kaldırdı. Ancak, tabii ki ekran görüntüleri uzun süre paylaşılacak gibi görünüyor.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.