Bing, Google arama sonuçlarını mı çalıyor?

Google Microsoft'u dolaylı da olsa "hırsızlıkla" suçladı, MS'in cevabı da bir o kadar sert oldu...

Devler birbirine fena girdi!

Search Engine Land'a göre Google, Bing'in arama sonuçlarını kopyaladığını ispatladı!

Buna göre Bing araç çubuğu, kullanıcıların Google'da ne arattığını, arama sonuçlarında neye tıkladığını izlemekte kullanılıyor. Ardından bu veriler Bing arama sonuçlarını geliştirmek üzere kullanılıyor. Google'dan yazılım mühendisi Amit Singhal'a göre Bing hile yapıyor. Singhal konu hakkında şunları söylüyor:

"Kariyerimi iyi bir arama motoru arayışıyla geçirdim. Rakiplerin yenilikçi bir algoritma geliştirmesiyle bir sorunum yok. Ancak kopya çekmek benim kitabımda yenilik yapmak değildir."

Bing'in Google sonuçlarını izlediğini bulmak için Google'ın yazım denetim özelliği kullanılmış. Google'ın bir yazım hatasını düzelttikten sonra gösterdiği sonuçlar, Bing'de yazım hatası giderilmeden gösteriliyor. Olup bitenlerden şüphelenen Google ise bunu yakalamak için, örneğin 'fghjklkjh' gibi mantıksız bir arama yapıldığında çıkan tuzak niteliğinde bir arama sonucu oluşturmuş. Bir süre sonra ise Bing'in de bu aramaya Google ile aynı sonucu verdiği keşfedilmiş.

Microsoft'tan savunma ve dev iddia!

Microsoft'tan savunma ve dev iddia!
Microsoft'a göre Google, spam sitelere kaynak sağlıyor!

Microsoft bu bulgulara rağmen geri adım atmıyor ve kendini savunuyor. Bing arama motoru müdürü Stefan Weitz, bunun tüm arama motorlarında bulunan bir sistem olduğununu ve 'Google'ın deneyi'nin daha çok sistemi hack'leyen bir yönteme benzediğini söylüyor.

Bing arama geliştirme başkan yardımcısı Harry Shum ise businessinsider.com'a göre Google'ı spam sonuçlarından kâr etmekle suçluyor. Shuma'a göre spam sitelerin yüzde 70'i Google Ads ile kendine kaynak sağlıyor.

Google ise bu iddiaya Google Ads kullansın veya kullanmasın web sitelerini taradığını ve spam içeren web sitelerini arama sonuçlarından ve reklamlardan çıkardığını söyleyerek cevap veriyor.

Okuyucu Yorumları