Bir milyon Facebook kullanıcı adı, 5 dolara!

Bir internet sitesinin sadece 5 dolar karşılığında satmaya çalıştığı şey, tek kelimeyle inanılmaz!

Sadece 5 dolara...

Facebook kullanıcılarının isimlerinin ve e-posta adreslerinin internette çok düşük fiyatlara satıldığı ortaya çıktı.

Durumu farkeden internet pazarlamacısı ve blog yazarı Bogomil Shopov, bunu Facebook'a bildirmiş. Shopov, Facebook'un kendisine bu bilgileri göndermesini ve ardından silmesini istediğini söylüyor. Facebook yetkilileri, Shopov'un verileri nereden edindiğini ve hangi ödeme sistemlerini kullandığını da sormuş. Shopov, bu bilgileri Facebook'a memnuniyetle verdiğini söylüyor.

Ancak Shopov, Facebook'un durumun gizli kalmasına yönelik isteklerine karşı çıktığını söylüyor. Facebook, Shopov'a dahili bir yasal inceleme başlattığını söylemiş. Shopov, incelemeden sonra Facebook'tan sorunun ne olduğunu kendisiyle paylaşmasını istemiş. Ancak Facebook, bunun dahili bir inceleme olduğunu ve üçüncü partilerle bilgi paylaşmadıklarını söylemiş.

Shopov satılan kullanıcı bilgilerinin ve Facebook profili URL'lerinin, satın aldığı siteye bir üçüncü parti geliştiriciden sızdırıldığından şüpheleniyor. Facebook'un durumdan haberdar olmasının ardından satılan veriler ortadan kalkmış. Çek blog'cu, listede kontrol ettiği birkaç e-posta adresinin gerçek olduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları