Bir Oyun Devi Daha Zor Durumda!

Kepenkleri indirme kararı alan Telltale'den sonra, bir oyun devi daha zor günler geçiriyor.

Bir dev daha zor durumda

Ne yazık ki Telltale'in kapanışı, oyun endüstrisi için zorlu zamanların sonu olmadı. H1Z1 ve Everquest geliştiricisi Daybreak Game Company de gelecek için "yapısını optimize etmek adına" birçok çalışanları ile yolunu ayırmaya başladığını doğruladı. Firma kac kişinin işinden ayrılacağını söylemese de eski Daybreak başkanı John Smedley, Twitter üzerinde kısa bir süre boyunca görülen bir yazıda 70 kadar kişinin işlerinden ayrıldıklarını söylemişti. Bu sayı henüz doğrulanmadı ve tweet de kısa süre içerisinde silindi.

Firma, işten çıkarmaların büyük kısmının Austin ofisini etkilediğine yönelik iddiaları reddetti ve Teksas'daki konumunun "kapanmayacağını" söyledi.

Henüz bu kararın sebepleri için resmi bir açıklama yapılmış olmasa da, Daybreak zor bir konumda bulunuyor. H1Z1'in hatırı sayılır bir takipçi miktarı (yayımın ardından beta'da 10 milyon oyuncu bulunuyordu) bulunsa da, Fortnite ve PUBG gibi isimlerin ciddi rekabeti ile karşı karşıya. Benzer bir şekilde DC Universe Online ve EverQuest serisi gibi devasa çok oyunculu rol yapma oyunların (mmorpg) da zamanlarının geçtiği düşünülüyor. Bu durumlar ve Nisan ayındaki bir önceki işten çıkarma düşünüldüğünde, firmanın gelecek planına karar vermeden önce masrafları mümkün olduğunca azalttığı tahmin edilebilir...

Okuyucu Yorumları