Blackberry hayranlarına özel, iPhone'a Blackberry klavyesi ekleyen kılıf

Blackberry telefonlardan vazgeçemeyenler ve klavyesinde yazı yazmayı özleyenler için Clicks adındaki şirket, iPhone'lara fiziksel bir QWERTY klavye ekleyen sıra dışı kılıfını tanıttı.

iPhone'a Blackberry klavyesi ekleyen kılıf

Orijinal iPhone'un 2007'deki ilk çıkışından bu yana, Apple'ın ikonik akıllı telefonunda hiçbir zaman fiziksel bir klavye bulunmadı. Bu sade ve minimalist tasarım, iPhone'un mobil sektörde çığır açmasına ve sektörü değiştirmesine yardımcı olan önemli bir yenilikti.

Ancak şimdi yeni bir şirket, bir kılıf aracılığıyla iPhone'a bir QWERTY klavye ekleyerek mevcut duruma meydan okumayı hedefliyor. Popüler YouTuber Michael Fisher ve teknoloji blogu kurucusu "CrackBerry Kevin" tarafından kurulan Clicks şirketi, iPhone'lara fiziksel bir QWERTY klavye eklemek için bir klavye kılıfı tasarladı.

139 dolarlık Clicks kılıf, iPhone'lara şarj portu üzerinden bağlanıyor ve cihazın alt kısmına birkaç inç daha ekliyor. Alt kısımdaki ekstra bağlantı noktası, kılıfı çıkarmadan da şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Parlak sarı "Bumblebee" veya gri "London Sky" renklerinde sunulan kılıf, eski BlackBerry telefonlara bir gönderme yapıyor.

CrackBerry Kevin'e göre, klavye düzeni ve tıklama hissi hem uzun süredir iPhone kullananlara hem de eski fiziksel klavye meraklılarına hitap ediyor. Kurucular, tuşların eğiminden tatmin edici tıklama sesine kadar dokunsal deneyimi doğru şekilde elde etmek için ekstra zaman harcadıklarını iddia ediyor.

Clicks klavye kılıfı önümüzdeki günlerde CES'te resmi olarak tanıtacak, ancak şimdiden web sitelerinden 139 dolar karşılığında ön siparişe açılmış durumda. İlk sevkiyatların 1 Şubat'a kadar gönderilmesi bekleniyor.