BlackBerry, Kendi Güvenli Android'ini Yayınlayacak!

BlackBerry, kendi güvenli Android işletim sistemi geliştirip yayınlamayı planlıyor!

BlackBerry'nin Android'ini geliştiriyor

Son habere göre Kanadalı firma BlackBerry, Android temelli "güvenli" bir işletim sistemi olacak olan BlackBerry Secure için lisans anlaşmaları açıklayacak.

Bir zamanların gözde markası BlackBerry, gelişen Apple ve Samsung duopolisinin arasında git gide etkisini yitiren ve gücünü kaybeden bir isim oldu. OS yarışında geride kalan firma, ilk Android-temelli cep telefonunu yalnızca iki sene önce 2015'te açıkladı - diğer Android cep telefonlarının altı-yedi nesillik amiral gemilerinin olduğu bir sırada.

ETTelecom'daki habere göre, Blackberry şu sıralar kendi Android versiyonu olan BlackBerry Secure'u çıkarmaya hazırlanıyor. İşletim sisteminde, BlackBerry-yapımı güvenlik özellikleri olacak. Yine habere göre Kanadalı firma, birçok donanım üreticisi ile lisans anlaşmaları için görüşme sürecinde.

Firmanın kendi güvenlik özelliklerini taşıyan bir telefonun ne kadar gerekli olduğu da tartışmaya açık bir konu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce böyle şeyler eskide mi kaldı? Yorumlarda fikrinizi belirtmeyi unutmayın!

Okuyucu Yorumları