BMW'nin ilk elektriklisi i3, 9 yılın ardından yolun sonuna geldi

BMW'nin 2013 yılında yollara çıkan ilk elektrikli modeli i3 yolun sonuna geldi. Banttan inen son 10 i3, özel detaylarıyla unutulmazlar arasına girecek gibi görünüyor...

BMW'nin ikonik modeli yolun sonuna geldi

BMW’nin 2013 yılında ilk tanıtıldığı andan beri büyük ilgi gören i3 modeli için artık yolun sonu geldi. BMW’nin ilk seri üretim EV’si olan i3, üst seviye karbonfiber kasaya, ilginç bir tasarıma ve oldukça etkileyici özelliklere sahip bir araç olarak tanımlanabilir. Ancak i3’ün Almanya, Leipzig’te üretime girmesinin sekiz buçuk yıl sonrasında, artık i3 üretimi sona eriyor.

i3 üretiminin sonu, özel bir sınırlı üretim serisi ile vurgulandı. Üretim sonlandırılmadan sadece birkaç gün önce 250.000’inci i3 hattan ayrılarak düz siyah kasası ile kameralara poz verdi.

BMW, üretimin sonunda i3S’yi temel alan yeni HomeRun özel sürümünden 10 adet üretti. Frozen Dark Grey (Donuk Koyu Gri) ve Frozen Dark Red (Donuk Koyu Kırmızı) renk seçenekleri, BMW’nin i3 için mat boyayı ilk sunuşu oldu ve HomeRun, ızgaraları ve arka kısmında özel bronz vurgulara sahip. Tahmin edilebileceği gibi, bu araçlarda mümkün olan en üst donanım seviyesi kullanıldı.

10 aracın tamamı üretim öncesinde satılmıştı ve 10 müşteri de araçlarının hattan çıkışını canlı olarak izleme imkanı buldu.