Brad Pitt’in çıplak resmine gizlenen trojan

Anti virüs yazılımı geliştiricisi MicroWorld, Joiner-A ismindeki trojana karşı uyardı. Bu, ya e-posta eklentisi ya da dosya indirme sonucunda bilgisayara ulaşıyor. Söz konusu şüpheli iletinin metin kısmında Hollywood yıldızı Brad Pitt’in bir resmi görüntüleniyor ve kurban eklentiye yönlendiriliyor.

Brad Pitt’in çıplak resmine gizlenen trojan

Trojanın kendisi ise ZIP dosyası eklentisi içerisinde gizleniyor. Bunun içerisinde “The images were altered by covering the private parts so as not to displease certain public.” (Resimler üzerinde oynandı ve toplumu zedelememek için cinsel organlar gizlendi) not ile beraber bir de “bradpit.exe” isminde bir dosya bulunuyor. Bu dosya çalıştırıldığında başa bir tane daha ekrana gelirken Joiner-A da arka planda işini görüyor.

MicroWorld’e göre Joiner-A, “System\temp$01.dll”, “System\temp$01.exe” ve “Windows\temp$01.exe” dosyalarını oluşturuyor ve Kayıt Defteri’ne de kendisini her çalışta otomatik olarak yüklemek için bir kayıt ekliyor. Joiner-A’nın amacı hakkında ise herhangi bir bilgi mevcut değil.

Okuyucu Yorumları