Bu da kopyala-yapıştır virüsü

msnbc.com'dan geliyormuş gibi görünen e-posta tüm kopyala-yapıştır işlemlerinizi kabusa çevirebilir.

Kopyala-yapıştır virüsü!

Son zamanlarda internette dolaşan bir e-posta, eğer içindeki bağlantıya tıklarsanız, panonuzu ele geçirip kopyala-yapıştır işlemlerinizi eziyet haline dönüştürebilir. Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi, chip.com.tr e-posta adreslerine kadar ulaşan bu e-posta msnbc.com'dan geliyormuş gibi görünüyor ve içerisinde bir bağlantı barındırıyor. Kullanıcı bu bağlantıya tıkladığında, kopyala işlemleri için kullanılan panosuna (clipboard) da elveda demiş oluyor. Bağlantı panoya şüpheli bir web sitesi adresi (xp-vista-update.net) ekliyor ve bundan sonra yapacağınız tüm kopyala-yapıştır işlemlerinde bu web adresi ortaya çıkıyor.

Örneğin bir foruma yorum eklerken bir yerden kopyaladığınız bir cümleyi yapıştırmak isterseniz, aslında yapıştırdığınız panoya sabitlenen bu web adresi oluyor. Yandaki resme tıklayarak, malware'den etkilenen bir kullanıcının başına gelenleri görebilirsiniz.

Malware'in amacı belli ki bir şeylerin reklamını yapmak ve çeşitli forum ya da blog'lara yazan kullanıcıların farkına varmadan bu bağlantıyı girmelerini sağlamak. Her zaman söylediğimiz gibi: E-posta kutunuza düşen her mesajda gördüğünüz bağlantılara tıklamayın. Bu bağlantılar bazen sizi phishing saldırılarının kurbanı yapabilir, bazen de, yukarıda da anlattığımız gibi kötü bir reklam kampanyasının içine çekebilir...

İşte malware'den etkilenen bir kullanıcının başına gelenler. Tıklayın...

Okuyucu Yorumları