Bu eski MAC hala internete giriyor

Apple'ın 27 yaşındaki bilgisayarında bulunan siyah beyaz web tarayıcının marifetleri şaşırtıyor!

27 yaşında ama...

Apple'ın 27 yaşına ulaşan efsanevi modellerinden Mac Plus, bünyesindeki tarayıcı yazılımıyla modern web sayfaları arasında dolaşabiliyor. Bu şaşırtıcı gerçeği duymak, Mac hayranlarını mutlu ediyor.

Aslında BBS'ler üzerinde dolaşabilmesi için tasarlanmış olan Mac Plus'ın bir kullanıcısı onun internete bağlanıp bağlanmayacağını görmek için TCP/IP protokollerini bilgisayara tanıttığında, hiç beklemediği bir sonuç almış ve tarayıcı modern web sayfaları arasında dolaşmaya başlamış. Elbette tarayıcı da, 27 yıl önce varlığı bile bilinmeyen GIF, JPG gibi görsel formatları görmek mümkün değil ancak, web siteleri text olarak tarayıcıda rahatlıkla okunabiliyor.

Sadece 8 MHz işlemciye sahip olan MAC Plus'ın 4 MB RAM'ı ve 50 MB sabit sürücüsü bulunuyor. Çıktığı dönem için bir "bomba" olan bu bilgisayarın 27 yıl sonra hala çalışıyor olması bile bir mucizeyken bir de modern web siteleri arasında dolaşabiliyor olması, Apple fanboylarının markaya neden taptığını da açıklıyor.

Bilgisayarın sahibi, o zamanların donanımları ile uyumlu olmayan bugünün internet bağlantı arayüzlerini ve portokolleri, MAC'in donanımıyla uyumlu hale getirmek için bir konnektör olarak RasberyPi bilgisayarı programlayıp çevirici arayüz haline getirmiş.

Okuyucu Yorumları