Bu Lego, diğerlerine benzemiyor

Bu Lego parçası, bildiğiniz Lego'lardan hem daha pahalı, hem de çok farklı... İşte o fark!

Dünyanın en pahalı Lego'su!

Lego markası, her ne kadar halen piyasada olsa ve Star Wars gibi dev yapımları Lego dünyasına dahil etse de, bir dönemin çocuklarının gösterdiği ilgiyi, gelişen teknoloji dünyasının çocuklarından tam anlamıyla göremiyor.

Bir zamanların vazgeçilmezi konumunda olan Lego, daha önce görülmemiş derecede büyük ve pahalı bir şekilde karşımıza çıkmış durumda. Şu ana kadar bilinen en pahalı Lego olma özelliğine sahip olan tek parça tuğla, tam tamına 14 karatlık saf altından oluşuyor. Firma tarafından 1979 ile 1981 yılları arası Almanya'nın Hohenwestedt bölgesinde bulunan fabrikada çalışanlar başta olmak üzere, toplam 25 yılını lego'ya harcamış tüm lego çalışanlarına ve de anlaşmalı olduğu bazı firmalara yollanmış olan bu özel tuğla, çok limitli bir şekilde satışa da sunuldu.

Tıpkı oynadığımız standart 2 X 4 ebatlarındaki tuğla, BrickEnvy sitesi üzerinden 14,450 dolardan çoktan satışa çıkarıldı ve kısa sürede tükenmenin eşiğine geldi. Kendisi haricinde özel bir de kutusu bulunan tuğla, firmanın şu ana kadar ürettiği en değerli parça.

Okuyucu Yorumları