Call of Duty: Black Ops'tan büyüğüde var!

Ne Call of Duty, ne de WiiFit... İşte Amerika'nın son 15 yılda en çok satan oyunu...

Black Ops'tan büyüğüde var!

Oyun endüstrisi gün geçtikçe büyüyor. Bu büyümede birçok farklı yapımın payı var ama bazı oyunlar var ki rekor düzeyde satış rakamlarına ulaşıyorlar.

İşte bu tarzdaki oyunlar sayesinde gelişen endüstrinin yıldızı, yapılan son bir araştırma ile ortaya çıktı. NPD'nin yaptığı araştırmada; 1995 yılından bu yana üretilen oyunlar arasında bu zamana kadar en çok gelir getiren oyun Guitar Hero serisi olarak belirlendi. Bundan önceki yapılan açıklamalarda; Call of Duty: Black Ops ismi sürekli birinci sıradaydı ama sonradan yapılan bir açıklamaya göre yeni rakamların sadece Amerika satışlarını baz aldığı ortaya çıktı.

2007 yılında üretilen Guitar Hero, çıktığı günden bu yana 831 milyon dolarlık satışıyla Amerika'daki sıralamada birinciliği üstleniyorken, Black Ops 787 milyon dolar ve Wii Fit 736 milyon dolarlık hasılatlarıyla peşi sıra ikinci ve üçüncülüğü paylaştılar. Yine de Black Ops'un satışları baz alındığında bu sıralamanın birkaç ay içerisinde değişeceği düşünülüyor.

NPD'nin bu araştırma arasında ortaya çıkardığı bir diğer kritik noktaysa; 1995 yılından bu güne kadar Amerika'da top 10'a giren ilk beş oyunun dağıtımını Activision'nun üstlendiği bilgisi oldu.

Okuyucu Yorumları