CeBIT 2009: NVIDIA Tegra'yı denedik

Tegra ve GeForce 3D Vision... Nvidia'nın yeni bombalarını CeBIT 2009'da denedik, notunu verdik...

NVIDIA Tegra'yı denedik!

Burak Akmenek
Videomuzda NVIDIA yetkililerinden Igor Stanjeck, Tegra ile neler yapılabileceğini bir örnek cihaz üzerinde anlatıyor. Cihazın en son hali verilmiş bir örnek olmadığını belirtmeliyiz. Bu yüzden kullanım sırasında dokunmatik ekranda sorunlar yaşandı. Fakat bu videodan sonra bizim anlatacağımız hiç bir şey kalmıyor. En iyisi kendiniz seyredip karar verin. Ürünle ilgili fuarda çektiğimiz diğer özel fotoğraflarımız için albümümüze bakabilirsiniz.

Tegra'yı elinde gösteren ve ürünle ilgili diğer bilgileri veren ise Nvidia Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Halkla İlişkiler Müdürü Luciano Alibrandi. Bu arada ürünün boyutlarının dünyada ilk defa 1 TL ile kıyaslandığı ilk fotoğraflar da gene galerimizde bulunuyor. Alibrandi'nin elindeki anakart ise üzerinde Tegra bulunan bir bilgisayarın anakartının ebatlarını tam olarak bize gösteriyor. Bu da Tegra ile yapabileceklerimizin bir başka göstergesi.

NVIDIA'nın bizim için özel olarak hazırladığı ikinci gösterimde ise NVIDIA GeForce 3D Vision'ı tecrübe ettik. İki görüntünün üst üste bindirilmesi sayesinde derinlik kazandırılmasına dayanan bu teknoloji mini USB üzerinden şarj edilebilen özel gözlükler ve mesafe – derinlik ayarının yapılabildiği bir USB verici ile kullanılabiliyor. Yazılıma dayanan bu teknoloji şu anda bir yama ile dünyanın en çok oynana online oyunlarından World of Warcrafttada kullanılabiliyor. Bizim tecrübe ettiğimiz demoda Assasin's Creed ve Tomb Raider oyunlarını oynadık. Bunun yanısıra özel fotoğrafları görüntüledik. Açıkçası, üründe derinlik monitörün içine değil de dışına doğru sağlandığından bu ürünle görselleri elinizle tutmaya çalışmanız çok normal. Bazı görseller resmen monitörün önüne ve dışına taşıyor.
Bu üründen sonra oyun tecrübenizin ASLA aynı olmayacağını ise bilmelisiniz. Çünkü bu ürünle beraber oyunlar ASLA aynı olmayacak. Oyunculukta bir devrimle karşı karşıyayız ve bu defa lafta kalan bir uygulama değil üç boyutun ta kendisi karşınızda. Üstelikte eksiksiz çalışıyor.

Ürünü kullanabilmek için NVIDIA 8800 ve üstü bir grafik kartına sahip olmalısınız. Ayrıca 120 Hz tazeleme hızına sahip bir monitörünüz bulunmalı. Fiyatının ise ortalama 190 dolar üstünde olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları