Cep Telefonu Yazılımını Güncelleyin

Yeni Nesil Sony Ericsson kullananlar, cep telefonlarının yazılımları kolayca güncelleyebilirler.

Yazılımını Güncelle

Cep telefonunuz bazı uygulamalarda hatalar mı veriyor? Yoksa anlık kapanıp açılmalar ya da yavaşlamalar mı oluyor? Bunların önüne geçmek ve cep telefonunuzun son sürüm yazılımını kullanmak istiyorsanız, telefonunuzun yazılımını kolayca güncelleyerek işlevini artırabilirsiniz.

Donanımınız ne kadar iyi olursa olsun, yazılımı günümüzde eski kalmış bir cihaz isteklerinize tam anlamıyla cevap veremeyebilir. Sony Ericsson ve Nokia gibi dev cep telefonu firmaları ürettikleri cep telefonlarının yazılımlarını mümkün olabildiğince sık şekilde güncelliyorlar ve internet sitelerinden yazılım güncellemelerini duyuruyorlar.

Sadece deneyimli kullanıcılara tavsiye edilen yazılım güncelleme işlemlerini kullanarak telefonunuzun birçok özelliğini iyileştirebilir ve güncelleyebilirsiniz. Sony Ericsson kullanıcıları için özel olarak hazırladığımız makaleyi inceleyerek, siz de cep telefonunuzun yazılımını kolayca güncelleyebilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri

Sistem Gereksinimleri

Sony Ericsson yazılım güncellemesi gerçekleştirmek için kullanacağınız bilgisayarın minimum özelliklerini şu şekilde sıralıyor:

•Intel® Pentium® 4, AMD Athlon, 2.0 GHz ya da daha yüksek hızda işlemci,
•300 MB boş sabit disk alanı,
•512 MB RAM,
•1 USB(2.0) port,
•Internet Explorer™ 4.0 Service pack 1, ya da daha gelişmiş sürümü,
•Adobe® Flash Player 8, ya da daha gelişmiş sürümü.
•Service Pack 4 yüklü Microsoft® Windows™ 2000 ya da Service Pack 2 yüklü Windows XP™ Home Professional.

Sony Ericsson yazılım güncellemesi henüz Microsoft Vista işletim sistemlerinde yapılamamaktadır.

Cep telefonu yazılım güncellemesi işleminin sadece deneyimli kullanıcılar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Yazılım güncellemesi sırasında ve sonrasında yaşayabileceğiniz olası teknik sorunlar, yazılım ve dil hatalarından herhangi bir şekilde CHIP Online sorumlu tutulamaz.

Güncelleme ile Ne Değişecek?

Güncelleme ile Ne Değişecek?

Yapacağınız yazılım güncellemesi sayesinde kullanmakta olduğunuz K750i ve W800i cep telefonunuzun işletim sistemi daha hızlı çalışacak ve Java uygulamalarına daha hızlı cevap verecektir. Cep telefonunuzun hoparlör sesi belli oranda artırılmış. Kamera aracı daha işlevsel hale getirilmiş ve video yakalama ve oynatma kalitesi artırılmış. Cep telefonunuz ve bir başka telefon arasında kurulan Bluetooth bağlantısında oluşan kilitlemeler ortadan kaldırılmış.

Yükleyeceğiniz yazılım güncellemesinin sürümü Sony Ericsson'un Haziran 2007'de duyurduğu yazılımdır. Eğer bu yazılım cep telefonunuzda zaten yüklü olarak gelmişse yazılım güncellemesi yapmanıza gerek yoktur. Ancak cep telefonunuzu eski bir tarihte aldıysanız yazılım sürümünüz oldukça eski olacaktır.

Yazılım versiyonunuzu öğrenmek için, "joystick sağa, yıldız, joystick sola, tekrar joystick sola, yıldız, joystick sola ve son olarak yıldıza basarak öğrenebilirsiniz (>*<<*<*).

Telefonunuzu Bilgisayara Tanıtın

Telefonunuzu Bilgisayara Tanıtın

Güncellemeyi gerçekleştirmek için öncelikle Sony Ericsson cep telefonu ve bilgisayarınız arasında bağlantı kurmanız gerecektir. Bunun için öncelikle sayfanın aşağısında yer alan linkten USB sürücüleri bilgisayarınıza indirip kurmanız gerekiyor.

Cep telefonunuzu bilgisayarınıza tanıtmak için anlatacağımız işlemleri tek tek uygulayın. ZIP dosyasını bilgisayarınıza yükleyin ve nereye kaydettiğinizi unutmayın.
Dosyayı bir geçici klasörde açın. K750'yi USB kablo kullanarak bilgisayara bağlayın.

Yükleme sırasında kullanılmak üzere Windows'un Yeni Donanım Bulundu sihirbazı başlatılır. Sihirbazdaki talimatları uygulayın ve "Listeden yükle .." seçeneğini belirleyip "İleri"ye basın. Yüklenecek sürücüyü seçmek üzere 2. adımda oluşturulan geçici klasöre gidin ve "İleri"ye basın. Sürücü yüklendiğinde, "Son"a basın.

Kurulum sihirbaz toplam 5 kez başlatılır, ama her seferinde oluşturulan geçici klasöre gidin. Artık bilgisayarınız cep telefonunuzu tanımış ve bağlantı kurma olanağını sağlamıştır.

USB Sürücüler'i İndirin

Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dikkat Etmeniz Gerekenler

Update Service programı indirmeden önce "Denetim Masası"ndan "Bölge ve Dil Seçenekleri"ne ulaşın. Buradan "İngilizce (A.B.D.)"yi seçiniz. Ayrıca "gelişmiş" sekmesinden de dil olarak "İngilizce (A.B.D.)"yi seçiniz. Bu işlem sonucu telefonunuzun dili gene Türkçe olarak kalacaktır. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Telefonunuzu Türkiye'den ve garantili şekilde aldıysanız, güncelleştirme sonrasında telefonunuzun dili Türkçe olarak kalacaktır ancak telefonunuz yurt dışından spot olarak gelmişse yazılım güncellemesi sonucunda Türkçe dilini kaybetme olasılığının fazla olabileceğini de unutmayın.

Yazılım güncellemesi yapmadan önce telefonunuzun şarjının tam dolu olduğundan emin olun. Eğer yazılım güncellemesi sırasında telefonunuzun şarjı biterse, yazılım yüklenmeyeceği gibi cihazınız kullanamayacak duruma gelebilir.

Aynı şey bilgisayarınız ve internet bağlantınız için de geçerlidir, güç kaynağına sahip bir bilgisayar ya da bataryası üzerinde ve fişe takılı bir notebook kullanmanız iyi bir önlem olacaktır.

Telefon rehberinizi, mesajlarınızı ve tüm dosyalarınızı bir yerlere yedeklemeyi unutmayın. Yazılım güncellemesi sonucunda hafızanız formatlanabilir ve tüm bilgilerinizi kaybedebilirsiniz.

Güncelleme Başlıyor

Güncelleme Başlıyor

Telefonunuzu bilgisayarınıza tanıttıktan sonra sıra geldi yazılım güncellemesi işlemini gerçekleştirmeye. Yazılım güncellemesini piyasadaki, birçok Sony Ericsson cep telefonu için gerçekleştirebilirsiniz. Eğer telefonunuzu bilgisayarınıza kutusuyla verilen CD ile daha önceden tanıttıysanız P900 serileri ve kapaklı Sony Ericsson cep telefonu serilerini de kolayca güncelleyebilirsiniz.

Sayfanın aşağısında yer alan Update Service'i yükleyin ve bilgisayarınıza kurun. Ürününüze yönelik geliştirilmiş bir yazılım sürümü çıktığında, istediğiniz zaman bu sürümü yükleyebilir ve telefon yazılımınızı her zaman güncel tutabilirsiniz. Güncelleme işlemi sırasında yazılım size yol gösterecektir.

Update Service'i İndirin

Update Service ile Yazılım Güncelleme

Update Service ile Yazılım Güncelleme

Dosya boyutu 32.4 MB olan dosyayı bilgisayarınıza indirdikten sonra sıra geldi yazılım kurmaya ve kullanmaya. Yazılımı normal bir program kurar gibi kurun.

Bilgisayara kurulum tamamlandığında Sony Ericsson Update Service otomatik olarak kendi sunucularına bağlanacak ve en son telefon güncellemelerini yükleyecektir. Bu güncellemeleri programa sonradan her girdiğinizde gerçekleştirecektir.

Telefonunuzu program açıkken kesinlikle USB'ye bağlamayın. Update Service gerektiğinde size belirtecektir. Açılacak ilk ekrandan "Türkçe" seçeneğine tıklayın. Birkaç saniye bekledikten sonra ana ekrana ulaşın, ardınca sözleşmeyi okuyup, onaylayın ve "Devam Et" diyerek kullanmakta olduğunuz telefonun modelini resimli listeden seçin.

Daha sonraki adımda program sizden cep telefonunuzun sim kartını çıkartmanı isteyecektir. Daha sonra telefonunuzu kapatarak, "C" tuşuna basılı tutup cihazın USB'ye bağlanması istenecektir. Eğer işlemi doğru olarak yaptıysanız "C" tuşunu bırakmanız istenecektir.

Yeni Telefonunuz Hazırlanıyor

Yeni Telefonunuz Hazırlanıyor

Şu ana kadar ki tüm işlemleri başarıyla gerçekleştirdikten sonra Update Service artık yeni yazılımı yüklemeye başlamış olacaktır. Update Service, Sony Ericsson sunucularında telefonunuz için en son yazılımı internet üzerinden indirecek ve telefonunuza kurmaya başlayacaktır.

Kurulum işlemi internet bağlantısına ve telefonunuzun durumuna bağlı olarak 20 dakika ile 1 saat arasında değişecektir.

Kurulum tamamlandığında monitörünüzde kurulumun tamamlandığına dair bir ekran ile karşılaşmadan kesinlikle USB kablosunu çıkarmayın ve internet bağlantısını kesmeyin. Yazılım güncellemesi tamamlandıktan sonra cep telefonunuzu yeni ve daha güçlü yazılımıyla kullanmaya başlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları