Cepte ücretsiz albüm!

Bu müzik gurubu yeni albümünü ücretsiz yayınlıyor! İşte bütün ceplere ulaştıran uygulama...

Cepte ücretsiz albüm!

Ünlü müzik grubu Nefes ile iletişim teknolojileri alanından Bircom, birlikte Türkiye'deki bir ilke imza attılar. Yurt dışında ilk olarak dünyaca ünlü rock grubu U2 tarafından bir benzeri kullanılan mobil uygulama projesi, Nefes'in yeni albümü için Türkiye'de ilk defa Bircom tarafından gerçekleştirildi. Bircom'un Phonsai adlı mobil yazılımı kullanılarak geliştirilen Nefes uygulaması, 2580'e "NEFES" yazılı bir mesaj atarak, ücretsiz olarak cep telefonuna indirilebiliyor. Böylece şarkıların yanı sıra şarkı sözleri, albüm fotoğrafları ve ek bilgiler de dahil olmak üzere grubun tüm albümünü, bir bütün halinde cep telefonuna indirmek mümkün oluyor. Java tabanlı tüm cep telefonlarında çalışabilen uygulamanın, birkaç ay içinde iPhone'da da kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.

Müzisyenlerin önünü açan Phonsai uygulamasıyla müzik grupları istedikleri türdeki içeriği hayranlarıyla paylaşabiliyor. Cep telefonuna yüklenen uygulama internete bağlı olmadan da çalışabildiğinden kullanıcılara büyük bir rahatlık sunuyor. Turkcell'in servis verdiği hizmetle Nefes'in albümü yaklaşık bir ay içinde 36.000 kişi tarafından indirilmiş durumda. Gereken mesaj atıldıktan sonra otomatik olarak cep telefonuna yüklenen uygulama hemen uygulamalar alanındaki yerini alıyor. Bu simgeye tıklandığında ise uygulama açılıyor ve grupla ilgili bilgiler, fotoğraflar, MP3 formatındaki şarkılar ve şarkı sözlerine ulaşmak mümkün oluyor.

U2, Coldplay, Radiohead...

U2, Coldplay, Radiohead...

Bircom'un Yazılım Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Seçilmiş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye'de ilk defa Nefes için hazırlanan bu uygulama kısa bir zaman içinde çok sayıda müzikseverin, müzisyenin ve müzik şirketinin dikkatini çekmiş bulunuyor. Uygulama güncellenebildiğinden, müzisyenler kendileri ile ilgili en son haberleri doğrudan hayranlarının cep telefonlarına ulaştırabiliyorlar. Bu da onlara yeni olanaklar sunuyor. Günümüzde müzisyenler ve müzik grupları teknoloji ve trendleri çok yakından takip ediyorlar. Örneğin U2 şu an Blackberry App World için bir uygulama geliştirmiş durumda. Coldplay son albümünü İngiltere'de Bluetooth teknolojisini kullanarak tanıttı. Radiohead ise son albümünü şarkı indirme karşılığı bağış sistemiyle sitesinden yayınladı. Teknoloji, mevcut sistemleri çok hızlı bir şekilde etkisiz çarpana dönüştürebiliyor. Teknolojiyle savaşmak yerine mantıklı bir şekilde paralelinde yürümek, yapılan her işe değer katarak farklılaşmayı sağlayacaktır."

Nefes ile gerçekleştirilen albüm projesi Phonsai ile gerçekleştirilen ilk uygulama değil. Phonsai'yi kullanarak şirketler için katalog uygulamaları, organizasyon davetiyeleri, ürün broşürleri, şirket telefon rehberleri, bireysel kullanımda şehir rehberleri, fotoğraf albümleri gibi çeşitli uygulamalar oluşturmak mümkün. Bireysel tarafta Turkcell uygulama pazarı için bireylerin oluşturduğu astroloji rehberi, domuz gribi bilgilendirme uygulaması ile TOEFL, KPDS, ÜDS rehberi gibi uygulamaların şu an toplam indirilme rakamı 160.000'e ulaştı. Uygulamanın en önemli özelliği, Java tabanlı tüm cep telefonlarında çalışması nedeniyle Türkiye'deki cep telefonlarının yüzde 99'u ile uyumlu olması.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları