CES 2012'de patlayacak 10 bomba!

10 Ocak'ta başlayacak ve 3 gün sürecek dev fuarda gözler bu 10 cihazın üzerinde olacak!

CES 2012'nin 10 bombası!

Her sene düzenlenen Tüketici Elektronikleri Fuarı (CES), teknolojik cihaz meraklıları için muhteşem bir dünya olmuştur. Son senelerde OLED ekranlardan Intel Infoscape'e ve gözlüksüz 4K 3D TV protipine sayısız yenilikçi konsept ile CES'de tanıştık. Bu sene düzenlenecek CES'e ise sadece birkaç gün kaldı. İşte CES 2012'de sabırsızla beklediğimiz 10 ürün:

1. LG 84 inç "ultra definition" 4K TV

Teknoloji devi LG'nin 84 inç'lik bu muazzam televizyonu, tam 3840x2160 çözünürlüğünde çalışıyor. TV, LG'nin Cinema 3D ve Smart TV özelliklerine sahip; bunun yanında 1.200'den fazla uygulama, 3 boyutlu derinlik kontrolü ve ev sineması efektini artıran 3 boyutlu ses yaklaştırma özelliğiyle beraber geliyor. Bu ürün, bir konseptten öte 2012'nin önemli bir cihazı halini alabilir.

2. Nokia'dan bir cep tableti

2. Nokia'dan bir cep tableti

Nokia, cihazın özelliklerini sır gibi saklamayı başarsa da cihazın 3 inç boyutunda olduğunu ve Windows Phone işletim sistemiyle çalıştığını biliyoruz. Bunun dışında ürün hakkındaki tüm bilgiler, bir söylentiden öteye gitmiyor. Cihaz, bir telefon işlevini görecek gibi durmuyor, ancak bazı kaynaklara göre e-posta okuma ve web'de gezinme işlevleri sunuyor olabilir.

3. Sony Ericsson LT28AT

3. Sony Ericsson LT28AT

Xperia serisine eklenecek olan bu "süper telefon", Android 4.0 ile çalışıyor ve 4G LTE bağlantı özelliğine sahip. Cihazın kamerasının çok güçlü olacağı (13MP) söyleniyor. Cihazın ön kamerasıyla dahi 720p kayıt yapılabileceği biliniyor.

4. Nokia Lumia 719 ve Lumia 900

4. Nokia Lumia 719 ve Lumia 900

Lumia'lara kardeş olacak 719 ve 900, 4G LTE'yi destekleyecek. İlk Lumia'lardan daha düşük çözünürlüğe sahip olacak cepler, uygun fiyatlı telefon arayanlara hitap edecek.

5. LG Google TV

5. LG Google TV

Smart TV üreticileri 2011'den beri ürünlerini geliştirmeye hız vermiş durumdalar. Google TV'yi seçen LG'nin bu televizyonu hakkında bilinen tek şey ise Google TV 2.0 ile bütünleşen ilk televizyon olacağı. Bunun anlamı, televizyonun yepyeni bir arayüzde sahip olacağı ve üçüncü parti uygulamalar yükleyebileceğimiz.

6. Nintendo Wii U

6. Nintendo Wii U

Wii'nin bu son sürümü, öncekine göre daha küçük boyut, daha gelişmiş internet bağlantısı ve daha iyi grafikler sunacak. En önemli farkı ise Wii U'nun ergonomik ve bir o kadar da gelişmiş denetimi olacak. Bu denetimin üzerinde analog çubukların yanı sıra bir dokunmatik ekran da bulunacak.

7. NajmTek U-Book çift ekranlı laptop

7. NajmTek U-Book çift ekranlı laptop

Acer'ın çift ekranlı inanılmaz Acer Iconia laptop'uyla geçen seneki CES'de tanışmıştık. NajmTek ise bu çizgiyi U-book adındaki "evrensel notebook'u" ile devam ettirmek istiyor.

Cihazın klavye bölümü, kişiselleştirilebilen bir dokunmatik ekrandan oluşuyor. Bu sayede kullanıcı, tuşları kendi isteğine göre düzenleyebiliyor.

8. Archos 70b Honeycomb tablet

8. Archos 70b Honeycomb tablet

Tablet, 1.2Ghz işlemciye, 1024x600 ekrana, 8GB depolama alanına, 512MB RAM'e ve WiFi bağlantısına sahip. Özellikleri pek etkileyici olmasa da Archos 70b inanılmaz derecedeki hafifliğiyle ve uygun fiyatıyla öne çıkacak.

9. Coby Android 4.0 tabletleri

9. Coby Android 4.0 tabletleri

7 ile 10 inç boyutlarında farklı modellere sahip olacak tabletlerin hepsi, 1GHz ARM Cortex A8 işlemciye, kapasitif dokunmatik ekrana, WiFi desteğine, 1080p HDMI çıkışına ve 32GB'a kadar genişletilebilen depolama alanına sahip.

Android 4.0 ile gelecek cihazların fiyatlarının uygun olacağı söyleniyor. Bir üreticinin birkaç Android'li cihazı aynı anda fuarda sunması da, CES için bir ilk olacak.

10. Samsung Series 5 Ultrabook

10. Samsung Series 5 Ultrabook

Samsung, ikinci jenerasyon ultra-book'larını ortaya çıkarmak için kolları sıvamış durumda. Series 5 Ultra-book'lar, 13.3 inç ve 14 inç ekranlara sahip iki modelden oluşacak. Bilgisayar, henüz açıklanmayan ikinci jenerasyon bir Intel Core işlemciye, 8GB'a kadar RAM'e, 500GB sabit diske veya 128GB SSD'ye sahip olacak. Cihazın pahalı olan modeli, 1TB depolama alanına ve AMD Radeon HD 7550M grafik kartına sahip olacak.

ExpressCache için atanan 8GB SSD ise daha hızlı açılış süreleri sağlayacak.

Okuyucu Yorumları