Chrome OS: Deneme sırası şimdi sizde!

Google'ın işletim sistemi Chrome OS'un tadına bakma sırası artık sizde: İndirin, deneyin!

Chrome OS'u deneyin!

Google her kadar netbook işletim sisteminin beta sürümünü 2010'un sonunda yayımlamak istese de açık kaynak kodu sayesinde daha şimdiden sanal makinelerde kullanılabilecek bir imajı mevcut.

İmajı legal olarak download.chip.eu/tr platformumuzdan indirebilirsiniz. İşletim sistemi VMware disk formatında sunuluyor ve VirtualBox gibi diğer sanallaştırma çözümleriyle beraber de kullanılabiliyor. VirtualBox'ta yapılandırma ayarlarında işletim sistemi olarak "Linux", sürüm olarak "Ubuntu"yu seçmeniz gerekiyor.

Ayrıca VirtualBox'ta yeni bir sanal sabit disk oluşturmuyorsunuz; bunun yerine "mevcut sabit disk dosyası kullan" seçeneğini işaretlemelisiniz. Sonrasında indireceğiniz arşivin içerisinden çıkaracağınız dosyanın yerini programa göstermeniz yeterli.

Nasıl ve nereden indireceksiniz?

Nasıl ve nereden indireceksiniz?

Chrome OS'u sanal makinede kullanmak, yerel sistemde kullanmanın vereceği performansa fazla yakın olmasa da yeni Google işletim sistemi hakkında bir fikir edinmek için yeterli. Sonuçta deneyeceğiniz sistemin beta aşamasında dahi olmadığını unutmayın.

İpucu: Oturum açmak için bir Google hesabına ihtiyacınız var. Chrome OS sonrasında İngilizce klavye düzeniyle açılacak. Oturum açmada kullanacağınız @ işaretini [Shift] + [2] tuş kombinasyonu ile elde edebilirsiniz.

Download: Chrome OS (Ön sürüm)

Okuyucu Yorumları