Chrome tarayıcı rekabetini kızıştırabilir mi?

Tarayıcı rekabetinde çekişme büyük; ama Chrome bu rekabetin neresinde? İşte yeni ihtimaller...

Chrome dengeyi bozabilir mi?

Tarayıcıların rekabeti son zamanlar hiç olmadığı kadar sert. Bir yanda uzun zamandır en popüler tarayıcı olan Internet Explorer kullanıcı sayısında önemli bir kayıp yaşıyor. Bundan en çok faydalanan Firefox ise çıkışını sürdürüyor. Opera daha büyük, Safari ise az bir kazançla yollarına devam ediyorlar. Daha küçük tarayıcılarda ise genel bir kullanıcı kazancı söz konusu. Diğer yanda kısa sürede üçüncü sürümüne ulaşan Chrome var. Peki Chrome bu büyük yarışın neresinde?

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor ki Chrome yarışa beklenenden hızlı başladı. StatCounter'ın rakamlarına göre şu anda tüm tarayıcı pazarının %3'ünü elinde bulunduruyor. Ama bu hızlı çıkışın sinyallerini Chrome zaten vermişti. Piyasaya çıktıktan kısa süre Opera'yı geçen ve Safari'yi yakalayan Chrome'un en ilgi çekici özelliği ise bunu çok az bir tanıtım ile gerçekleştirmiş olması. Öyle ki, reklam filmleri bile henüz yeni sayılabilir. Buna rağmen Google, Chrome'un Eylül 2011'de bu rakamı ikiye katlayacağından emin.

Ama Chrome'a hız kazandıracak olan şey aslında farklı bir anlaşmanın sonucunda gerçekleşecek gibi görünüyor. Google çok kısa bir süre önce Sony ile özel bir anlaşma yaptı ve bundan sonra satılacak olan Sony Vaio'larda Chrome yüklü olarak dağıtılacak. Eğer Google bu tip anlaşmaları yapmayı sürdürürse Chrome beklenenden çok daha hızlı bir şekilde, umulmadık oranda güç kazanabilir.

Okuyucu Yorumları