Çılgın hacker kendi koluna çip taktı!

Bilim kurgu filmlerinde görmeye alıştığımız bir sahne daha, bu hacker sayesinde gerçek oldu!

Bilim kurgu değil; gerçek!

"Biyonik adam" kavramı bilim kurgu gibi görünebilir ama bu hacker derisinin altına kendi kendine mikroçip yerleştirdi. Tim Cannon isimli bu hacker, vücudunun ısısını merak ettiğinde dilinin altına termometre koymasına gerek kalmayacak. Çünkü Bluetooth bağlantısıyla Android telefonuna sürekli veri gönderen bir mikroçipi derisinin altına yerleştirdi ve bu çip sayesinde vücudunun ısısını dilediği zaman kontrol edebiliyor.

Ancak bu olayın asıl ilginç yanı, hacker'ın bio işlemciyi derisinin altına tamamen kendi imkanları ile, doktorlardan yardım almadan yerleştirmiş olması. Bir çakmak boyutundaki bu işlemciyi Tim derisiyle kasları arasına yerleştirmiş. Ardından da derisi üzerinde açtığı kesiği diken Tim, elbette bu operasyonunu sosyal medyada duyurmadan da duramamış. Tim yerleştirme işleminin ardından mikro çipin üzerindeki derisine bir dövme yaptırmış. Bu dövme tıp bilmini sembolize eden 8 bin yıllık çift yılan sembolünden oluşuyor. İşlemcinin üzerindeki LED ışıkları da dövmenin altından okunabiliyor ve eğer Tim'in ateşi çıkmaya başlarsa, bunu LED'ler sayesinde görmek de mümkün.

Ancak elbette, insanın ateşinin çıktığını anlaması için derisinin altına yerleştirilmiş LED'leri görmesine ihtiyacı yok. Sayıları gittikçe artan Tim gibi "Bio Hacker"ların asıl amacı teknolojiyle insan vücudunu birleştirmenin temellerini anlamak. Yani Tim aslında, kendi vücudu üzerinde deney yaparak, bio işlemcilerin kullanımı konusunda bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Bu deneyden sağlayacağı bilgi birikimi ise elbette teknoloji şirketleri için çok değerli ve Tim'e gelecekte dev teknoloji şirketlerinde önemli bir pozisyonda çalışma imkanı sağlayabilir veya geliştireceği ürünlerin dünya çapında satılmasını sağlayarak büyük bir servet kazanabilir. Örneğin Cannon üşümeye başladığında evindeki ısıtma sistemini açan veya vücut ısısı çok yükseldiğinde havalandırmanın soğutma sistemini çalıştırarak odanın ısısını düşüren bir uygulama geliştirebilir. Bio Hacker, buna benzer uygulamalar ve sistemler geliştirerek, bio teknoloji çağının Zuckerberg'i olmanın hayalini kuruyorlar. Öyle görünüyor ki, yakında buna benzer pek çok haber göreceğiz ve bedeninde bio işlemcilerle dolaşan çok sayıda hacker'lar karşılaşacağız.

Tim'in koluna yerleştirdiği cihazın pilini nasıl şarj ettiğini gösteren videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. Ancak ölümcül bir yaralanmaya veya enfeksiyona neden olabilecek bu operasyonu kesinlikle denememeniz gerektiğini hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları