Cook, PC'yi öldüren açıklamalarını sürdürüyor

Apple bir yandan Mac bilgisayarları üretmeye devam ederken, diğer yandan bilgisayarı öldürüyor!

Apple, PC'yi "öldürdü!"

Tim Cook, iPad Pro'nun çıkışıyla birlikte PC'nin günlerinin sayılı olduğu iddiasını daha yüksek sesle dile getirmeye başladı. İtalya'nın önde gelen gazetelerinden Corriere della Sera'ya gizlilik, bulut bilişim ve İtalya'nın teknoloji sektöründeki genç istihdamı gibi konular hakkında konuşan Cook, Apple'ın yeni büyük ekranlı tabletinin birçok cihazın yerini alabileceğini belirtti. Cook, şunları söyledi: "Birçok kullanıcı eski iPad'inin yerine iPad Pro'yu kullanırken bir kısmı, onu PC'nin yerine koyacak. Tablet, iş alanında ilgi çekeceği gibi, eşsiz özelliklere sahip dijital kalemi sayesinde yaratıcılık alanında da dikkat çekecek. iPad Pro, çoklu ortam için de olağanüstü bir araç."

Cook, geçtiğimiz günlerde Telegraph'a yaptığı bir açıklamada insanların iPad Pro varken neden PC almak isteyeceğini anlamadığını söylemişti. Ancak Cook, belki de Apple'ın Mac'lerini unutarak söylediği bu sözleri, hemen ardından şu şekilde yumuşatmıştı: "Mac'imi hala seviyorum. Ancak bu günlerde yolculuk yapmaktayım ve yanımda sadece iPad Pro'm ve iPhone'um var."

Cook, hangi Mac modelini kullandığını söylemese de, klavyeli bir iPad'den çok daha fazlası olmayan 12 inç'lik MacBook'u kullandığını sanmıyoruz.

Okuyucu Yorumları