Çöpten, servet değerinde Apple-I çıktı!

Apple'ın efsane bilgisayarı Apple-I çöpten çıktı; servet değerinde bir paraya böyle satıldı!

Çöpten servet çıktı!

Bir geri dönüşüm firmasının eline nadir bulunan Apple-I bilgisayarlardan geçti ve firmanın yöneticileri, bu bilgisayarın satışından elde edilen parayı paylaşmak için bu bilgisayarı bırakan kadını arıyorlar.

Cihaz geri dönüşümlerinde uzmanlaşmış olan Clean Bay Area firmasına, kocasının ölümü ardından garajı temizleyen bir kadın tarafından, içinde elektronik cihazlar bulunan bir grup kutu getirilmişti. Daha sonra bu kutuları inceleyen firma, kutuların birinin içerisinde Apple-I bilgisayarın olduğunu fark ettiler. Steve Wozniak ve Steve Jobs tarafından el yapımı olarak bu bilgisayarlardan sadece 200 tane üretildiği için, Apple-I bilgisayarlar açık arttırmalarda bir servet getirebiliyorlar.

Bu bilgisayar da geri dönüşüm firması tarafından kişisel bir koleksiyoncuya hatırı sayılır bir fiyata satılmış durumda. Şu anda ise Clean Bay Area tarafından bu bilgisayarı getiren kadın, elde edilen 200.000 doların yarı yarıya paylaşılması için aranmakta. Clean Bay Area'nın yardımcı başkanı Victor Gichun, kutuları getiren kadını net bir şekilde hatırladığını ancak herhangi bir iletişim bilgisi bırakılmadığı için kendisine ulaşmanın zor olduğunu belirtmekte....

Okuyucu Yorumları