Corel Digital Studio 2010'u tanıttı

Corel'in Adobe'a rakip yeni yazılım paketinden farklı anlayış, şık ara yüz ve işte görüntüler...

Photoshop'a şık bir rakip

Corel, Adobe Photoshop'tan korkanları çekmek istiyor. Özellikle ev kullanıcıları için tasarladığı bir dijital stüdyo paketini tanıttı. Corel Digital Studio 2010'un amacı tecrübesiz kullanıcıların bile resim ve videolarını dakikalar içerisinde istedikleri hale getirebilmeleri.

Corel sözcüsü Nick Davies yeni ürünü şöyle tanıttı" Digital Studio 2010 aileler için resim ve videolarını düzenlemekte saatler harcamasınlar diye yaratıldı. Kullanıcı ara yüzünde gezinmek çok kolay olmasına karşın bu oldukça derin ve pek çok seçenek sunan güçlü bir yazılım paketi. Araçlarımı sayesinde kullanıcılar ham materyali hızla Facebook, YouTube ve Flickr gibi sosyal paylaşım sitelerine yüklenecek hale getirebilirler."

Davies fotoğraf ve video düzenlemenin genellikle karışık ve zor bir işlem olarak algılandığını; ancak Digital Studio 2010'un bu görüşü eğlenceli ve bağlayıcı bir ortam sunarak yıkacağını belirtti.

Corel Digital Studio 2010'un Windows 7'deki özellikleri haberimizin devamında...

Windows 7 optimizasyonunun getirdikleri

Windows 7 optimizasyonunun getirdikleri
Corel dokunmakik ekranlardan da faydalanıyor

"İster tek tıklamayla düzenleme yapın, isterseniz bir fotoğraf albümü yaratın. Slide gösterileri hazırlamaktan kendi seçtiğiniz müziklerle film hazırlamaya, sonra bunları DVD'ye yazmaya aynı kolay ara yüz içerisinde kolayca gerçekleştirebilirsiniz." Diyen Davies, yazılımlardan birini kullanmayı öğrenmenin, bütün diğer özellikleri de kullanmak için yeterli olduğunu söylüyor.

Digital Studio 2010, Windows 7 için optimize edilmiş bir yazılım Güçlü özellikleri arasında Windows 7'nin dokunmatik özelliğinden faydalanarak fotoğraflarla ilgilenirken kolayca çevirme, yeniden boyutlandırma ve düzenleme imkanı sunuyor. Fotoğraf albümlerinde parmakla sayfa çevirmek de mümkün.

Corel Digital Studio 2010'un yurt dışında açıklanan fiyatı 100 USD. Ancak fotoğraf ve video düzenleme yazılımları ihtiyaca ve keseye göre ayrı ayrı satın alınabiliyor.

CHIP Online'ın yorumu:
Elbette profesyoneller Photoshop'u bırakacak değiller, ancak Corel de güçlü özellikleri Photoshop'tan çok daha ucuz bir fiyata sunarak amatör ve yarı profesyonel kullanıcılar arasında yaygınlık kazanabilir.

Okuyucu Yorumları