Cosmos tarayıcı SMS ile sörf imkanı sağlıyor

Bu yeni projes, internete erişimi olmayanların SMS ile web'de gezinmesini sağlayacak!

SMS ile internet geri döndü!

Cosmos ismindeki yeni bir mobil tarayıcı projesi çok ilginç bir amacı hedefliyor. Kullanıcılarını SMS üzerinden gönderip aldığı verilerle web'de dolaştıracak olan Cosmos, internete erişimin olmadığı bölgelerde yaşayan cep telefonu kullanıcılarının yardımına koşmayı umut ediyor.

Tarayıcı teorik olarak, kullanıcının SMS ile gönderdiği URL adresini alıp kendi sunucuları üzerinden bu adrese bağlanacak ve ilgili web sitesini sunucusuna indirdikten sonra içerik açısından önem taşımayan makyaj verilerini çıkartarak sayfayı küçültecek. Sayfanın üzerindeki css, GIF, JPG, PNG, Javascript gibi detayları kaldıracak olan tarayıcı ardından oluşturduğu metin bazlı web sayfasını, düz metin olarak, SMS'lere bölerek kullanıcıya geri gönderecek.

Böylece internet erişimi olmayan GSM kullanıcıları, SMS alt yapısı üzerinden aradıkları içeriklere internet üzerinden ulaşabilecekler. Poje umut vaadediyor ancak özellikle SMS ücretlerinin çok yüksek olduğu az gelişmiş bölgelerde rağbet görüp görmeyeceği de merak konusu...

Okuyucu Yorumları