"Deli karıncalar" teknolojiyi yiyor!

Onları çıplak gözle görmek zor. Ama bu "deli karıncalar" telefon veya bilgisayarınızı yemeye geliyor

"Deli karıncalar" geliyor!

Teknoloji meraklılarının ve hayatlarının birçok noktasında teknolojiyi kullananların en büyük korkusu sizce nedir? Elektrik kesintisi mi? Unutulan telefon şarjı mı? Herkes için birçok farklı "korku" verici teknoloji sorunu olabilir ama bu seferki bir kişiye özel değil, tüm dünyaya mal olacak bir tehlike!

İlk olarak Houston'da görülen ilginç bir böcekten bahsediyoruz. Şimdiki hedefi ise Amerika Birleşik Devletleri'nin "içerisi..." "Nylanderia fulva" olarak isimlendirilen böcek türü, bilim adamları tarafından aynı zamanda "Deli Karınca" olarak da nitelendiriliyor. Onlara bu adın uygun görülmesindeki sebepse, buldukları kabloları yemek suretiyle, en yakındaki elektronik cihazlara saldırmaları. ABC News'den yayılan habere göre, Amerika konu hakkında ciddi anlamda dikkatli olmalı. Bilindiği kadarı ile Arjantin ve Brezilya üzerinden gelen bu teknoloji kemirgenleri, bir inç'in sekizde biri ebatlarda ve kendilerini çıplak gözle görebilmek oldukça zor.

Onları "deli" yapan bir diğer özellikse, biz fark etmeden elektronik cihazlarımızın içerisine girebilmeleri ve bir ömür boyu burada yaşayabilmeleri... Daha da ilginci, ilk hedeflerinin dizüstü bilgisayar ve telefon gibi cihazlar olması. Bulduğu her türlü teknolojik cihazı yemeye odaklı olan karıncalar hakkında yapılan bir diğer araştırmanının sonucuna göreyse, şu ana kadar insanların verdikleri raporlar doğrultusunda tam tamına 146.5 milyon dolarlık zarar meydana getirmiş oldukları.

Okuyucu Yorumları