Geleceğe Dönüş filmlerinin zaman makinesi DeLorean, yeni elektrikli otomobili Alpha 5'i sergiledi

Geleceğe Dönüş filmlerinin ve otomobil tarihinin efsane markası DeLorean, yeni elektrikli otomobili Alpha5'i ilk kez bu kadar net bir şekilde gözler önüne serdi.

DeLorean efsanesi, Alpha5 ile geri döndü!

DeLorean Motor Company nihayet 1981 DMC'nin etkileyici elektrikli yeniden tasarımının tanıtımını yaptı.

Şu anda Alpha5 olarak adlandırılan, ilk olarak Şubat ayında gösterilen tamamen elektrikli coupé, Back to the Future'ın (Geleceğe Dönüş) kama benzeri şasisinin yerine Tesla Model S'e benzer şık, modern bir tasarım kullanıyor. Tabii ki ünlü martı kapı tasarımı varlığını sürdürüyor.

Alpha5 zaman içinde seyahat edecek kadar hızlı olmayacak olsa da, DeLorean yaklaşmakta olan EV'sinin 0'dan 100km/s'ye sadece 3.4 saniyede çıkabileceğini ve 240km/s'lik bir maksimum hıza sahip olacağını söylüyor.

100 kWh batarya kullanan Alpha5'in 500 kilometreden fazla menzile sahip olacağı iddia ediliyor ve bu da rakipleri sayılabilecek Porsche Taycan 4S ve Audi e-tron GT'nin biraz daha önünde olduğu anlamına geliyor.

Bu iki premium Alman EV'den farklı olarak, DMC'nin DeLorean güncellemesi en azından başlangıçta genel satışa çıkmayacak. Şirket CEO'su Joost de Vries geçtiğimiz günlerde Autocar'a Alpha5'in Robert Zemeckis'in 1985 bilimkurgu klasiğinde zaman yolculuğu için gereken hıza bir referans olan 88 adetle sınırlı sayıda satılacağını söyledi ve sadece pistlerde kullanılabilir olacak.

Otomobil, ilerleyen yıllarda genel kullanım için bir sürüme de sahip olacak, ancak pist sürümünün 2024 yılına kadar üretime girmesi beklenmiyor. Yani, Geleceğe Dönüş hayranlarının yola çıkmaya değer bir Alpha5'e sahip olabilmeleri için muhtemelen birkaç yıl daha beklemeleri gerekecek.

Ayrıca DeLorean, şu anda yeni bir V8 coupé, elektrikli sedan ve hidrojen SUV üzerinde çalıştığını ve her modelin ana akım pazar için çok daha yüksek üretim hacimlerini hedeflemesinin beklendiğini duyurdu.