Dev siteden şok karar!

7 yıldır yayında olan ve alanının en büyüklerinden kabul edilen dev site, kendi isteğiyle kapandı!

Dev siteden şok karar!

Hüseyin Cem Köylü

Telif hakları baskılarıyla dosya paylaşım siteleri kapanmaya devam ediyor. Megaupload'ın aksine BTJunkie, yöneticilerin kendi isteği üzerine kapatıldı ve bu kapanmayla ilgili sitede şu yazı yayınlandı: "Artık yolun sonuna geldik arkadaşlar. Bu kararı vermek hiç kolay değildi fakat kendi isteğimizle siteyi kapatmaya karar verdik. Yıllardır, sizin iletişim haklarınız için savaştık, fakat artık gitme zamanı. Hayatımızın en büyük deneyimini yaşadık, en güzel dileklerimizle!"

TorrentFreak ile yapılan bir söyleşide, ismini vermeyen kuruculardan biri, bu kararın alınmasına The Pirate Bay ve Megaupload gibi sitelere karşı uygulanan yasal yaptırımların neden olduğunu söyledi. Diğer sitelerin çalışmaya devam etmesini umduğunu söyleyen kişi, sözlerine "Umuyorum ki, bu savaş daha çok süre devam edecek" dedi.

2005 yılında kurulan BTJunkie.org, en popüler Bit-Torrent bazlı web siteleri arasında ilk beşte bulunuyordu. Alexa.com'daki sırası 389'du ve on milyonlarca kullanıcısı olduğu iddia ediliyordu.

Amerikan hükümetinin Megaupload'ı kapatması ve The Pirate Bay'in kurucularına hapis cezası vermesi, sunucularında telif hakkı ihlal eden dosyalar bulunan dosya paylaşım sitelerinin hayatını oldukça zorlaştırmış durumda. BTJunkie'nin aldığı karar, bunun en som kanıtı...

Okuyucu Yorumları